Bravūros pabaiga: Rusija nuo FIFA 2018 nubraukė 488,5 mln. eurų

Su didžiausiais užmojais rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą linkę rusai po truputį mažina savo apetitą. Apie išlaidų planetos pirmenybių mažinimą pirmadienį buvo paskelbta Rusijos federacijos vyriausybės puslapyje. Europos įvestos sankcijos Rusijai dėl Krymo aneksijos ir karo kurstymo Ukrainoje duoda vaisių – čempionato rengėjai jau antrą kartą per šiuos metus mažina futbolo pirmenybių biudžetą: pradžioje sumažinti organizaciniai kaštai dešimčia procentų, o šiandien patikinta, kad iš sąmatos nubraukiama 30 mlrd. rublių – 488,5 mln. eurų.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.<br>APF nuotr.
Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 22, 2015, 6:42 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 8:41 PM

Kaip teigiama pranešime, 2018-ųjų pasaulio pirmenybių rengėjai čempionatui organizuoti turės kur kas mažiau lėšų – vietoj numatytų 660 mlrd. rublių – jau tik 630 milijardų. Tai yra biudžetas sumažėjo trisdešimčia milijardų.

„Mes tiksliniame čempionato biudžetą. Žinoma, dėl tam tikrų situacijų aplink Rusiją mes optimizuojame jį. Visų pirma, mes iš atsisakome statyti viešbučius, nes manome, jog jų yra per daug“, – Rusijos žiniasklaidai sakė šios šalies sporto ministras Vitalijus Mutko.

Jis patikino, kad pinigai tikrai nebus nurėžiami nuo statybų sektoriaus – stadionų statybai bus išskirtos visos numatytos lėšos.

Dar praėjusių metų pabaigoje organizacinis komitetas pranešė, kad jam trūksta lėšų čempionato organizavimui ir buvo tikinama, kad trūkumą kompensuos privačių investuotojų lėšos ir aukos. Tačiau iki šiol didesnių įplaukų organizacinis komitetas negavo ir priverstas mažinti apetitą.

Sausio pradžioje tas pats V.Mutko aiškino, kad biudžeto sumažinimas 10 procentų lies tik organizacinio sektoriaus išlaidas, o statybos vyks kaip vykusios. Neoficialiai kalbama, kad rugsėjį  pasaulio čempionato biudžetas sublogs dar 27 mlrd. rublių, nes dėl krentančių naftos kainų šalies biuržetas ir taip yra aptirpęs ir naudojami rezervo pinigai.

Pirmą kartą Rusijoje rengiamas pasaulio futbolo čempionatas vyks 2018-ųjų birželio 14 – liepos 15 dienomis.

Kovos bus žaidžiamos Maskvoje, Sankt Peterburge, Kaliningrade, Jekaterinburge, Sočyje, Volgograde, Kazanėje, Žemutiniame Naugarde, Samaroje, Saranske, Rostove prie Dono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.