Gal Lietuva susigundys: suomiai futbolo trenerio ieško internetu

Ne itin geri Suomijos futbolo rinktinės rezultatai privertė šios šalies futbolo valdžią imtis veiksmų. Atleisti nacionalinės komandos strategą – tai ne veiksmas, nutarė suomiai ir paskelbė rinktinės trenerio paiešką internetu. Federacijos puslapyje pasirodė skelbimas, kviečiantis visus norinčius siekti Suomijos komandos strategu.

Suomijos rinktinės futbolininkai laukia naujo trenerio, kuris ieškomas internetu.<br>AP nuotr.
Suomijos rinktinės futbolininkai laukia naujo trenerio, kuris ieškomas internetu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2015, 12:22 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:46 AM

Suomiai naujojo vedlio ieško per visą pasaulį – skelbimas pateiktas švedų, suomių ir anglų kalbomis. Taip pat parašyta, kokie reikalavimai keliami būsimam treneriui.

Visų pirma, kandidatas turi būti bebaimis, ryžtingas, charizmatiškas, siekiantis užsibrėžtų tikslų, o jau po to – turėti FIFA Pro licencija ir gerai suprasti pasaulinį futbolą.

Suomijos futbolo federacija tikina, kad nori su specialistu sudaryti dviejų arba ketverių metų sutartį, o savo gyvenimo aprašymus kandidatai galės iki rugpjūčio. Vasaros pabaigoje treneris jau galės pradėti dirbti.

Birželio 14-ąją Suomijos futbolo federacija nutraukė sutartį su strategu Mixu Patelainenu. 2016-ųjų Europos futbolo čempionato atrankoje Suomija po šešių turų turi vos 4 taškus užima vos penktąją vietą F grupėje.

Ne ką geresnė situacija Europos čempionato atrankoje ir su Lietuvos komanda. Ji po šešių turų turi 6 taškus ir taip pat yra penkta, o dėl trenerio Igorio Pankratjevo vyko nemenki debatai, tačiau Lietuvos futbolo federacija nutarė kol kas palikti strategą poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.