S. Blatterio žaidimai: teigė, kad neatsisakė savo posto FIFA

Seppas Blatteris tęsia šachmatų partiją futbolo pasaulyje. 79 metų futbolo funkcionierius Šveicarijos laikraščiui „Blick“ pareiškė, kad jis neatsisakė FIFA prezidento posto. 1998 metais pasaulio futbolo organizacijos prezidentu tapęs S.Blatteris po JAV ir Šveicarijos pareigūnų vykdytų FIFA narių suėmimų pareiškė, kad traukiasi, nors buvo perrinktas penktajai kadencijai.

S.Blatteris šveicarų dienraščiui pareiškė, kad neatsisakė FIFA prezidento posto.<br>AP nuotr.
S.Blatteris šveicarų dienraščiui pareiškė, kad neatsisakė FIFA prezidento posto.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-26 14:12, atnaujinta 2017-10-29 06:40

Greitai pasirodė gandų, kad S.Blatteris sieks išlikti poste. Jo žodžiai „Blick“ tik patvirtino spekuliacijas.

„Aš nepasitraukiau. Aš siūlau savo mandatą išskirtiniame kongreso susirinkime“, – pareiškė jis.

„Blick“ straipsnyje pažymėjo, kad S.Blatteris pirmą kartą nuo birželio 2 dienos konferencijos sutiko kalbėti viešai. Būtent per tą konferenciją jis pareiškė, kad paliks FIFA prezidento kėdę ir organizaciją krečiant korupcijos skandalui paskatino kuo greičiau rengti naujus rinkimus.

FIFA atstovas spaudai „Reuters“ patvirtino, kad S.Blatterio žodžiai buvo neiškraipyti. Tiesa, FIFA daugiau nieko nekomentavo.

„Aš nusprendžiau padėti savo mandatą per išskirtinio kongreso rinkimus. Tęsiu FIFA prezidento darbą iki tų rinkimų“, – birželio 2 dieną žadėjo S.Blatteris.

Buvęs S.Blatterio patarėjas jau anksčiau sakė, kad futbolo Krikštatėviu vadinamas S.Blatteris gali išsižadėti savo žodžių.

S.Blatteris gegužę buvo perrinktas FIFA prezidentu, nors rinkimų išvakarėse JAV ir Šveicarijos teisėsauga pradėjo rimtus tyrimus. Amerikiečiai aukšto rango FIFA pareigūnus kaltina pinigų plovimu, reketu ir kyšininkavimu, o šveicarai domisi, ar 2018 ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionato organizatorių teisės Rusijai ir Katarui buvo atiduotos teisėtai. Manoma, kad šalys nusipirko balsus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.