JAV anonsavo – greitai bus suimta daugiau FIFA vadovų

JAV generalinis atomėjus (prokuroras) Loretta Linch oficialiai pranešė, kad greitu laiku FIFA vadovybės laukia problemos – dėl korupcijos skandalo bus dar daugiau areštų.

JAV generalinis atomėjus (prokuroras) Loretta Linch oficialiai pranešė, kad greitu laiku FIFA vadovybės laukia problemos – dėl korupcijos skandalo bus dar daugiau areštų.<br>AP nuotr.
JAV generalinis atomėjus (prokuroras) Loretta Linch oficialiai pranešė, kad greitu laiku FIFA vadovybės laukia problemos – dėl korupcijos skandalo bus dar daugiau areštų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2015, 8:17 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 8:22 PM

„Nuo gegužės mėnesio tyrimas tik plinta. Galiu tik pasakyti, kad turime labai daug įrodymų ir greitu laiku bus keliamos bylos tiek naujiems įtariamiesiems, tiek ir firmoms“, – Ciuriche paskelbė L.Linch, tačiau ji nepranešė galimų smulkmenų: kada bus imtasi teisinių veiksmų.

JAV teisingumo ministerijos atstovų teigimu, per 24 metus FIFA valdininkai kyšiais ir korupcinėmis machinacijomis pasisavino apie 150 mln. JAV dolerių.

Šveicarijos policija taip pat pradėjo tyrimą, kuriame kaltinami dar neįvardinti asmenys, kurie per bankus „plovė“ pinigus tuomet, kai FIFA rinko 2010 metų, 2018-ųjų ir 2022-ųjų planetos čempionatų valstybes-organizatores.

Šiuo metu kaltinimai pareikšti 14 FIFA valdžios organo narių – vykdomojo komiteto atstovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.