FIFA generaliniam sekretoriui – nušalinimas ir rimti kaltinimai

FIFA suspendavo vieną aukščiausių organizacijos vadovų – generalinį sekretorių Jerome'ą Valcke. Organizacijoje jau pradėtas tyrimas dėl neetiško elgesio.

J.Valcke kaltinamas tuo, kad mėgino asmeniškai pralobti iš pasaulio čempionato bilietų skirstymo.<br>AP nuotr.
J.Valcke kaltinamas tuo, kad mėgino asmeniškai pralobti iš pasaulio čempionato bilietų skirstymo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2015, 8:18 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 6:48 AM

Šis FIFA žingsnis dar labiau įsiūbavo didįjį organizacijos skandalą, kuris kilo, kai JAV ir Šveicarijos pareigūnai svarbiems FIFA asmenims pareiškė kaltinimus pinigų plovimu, reketu ir sukčiavimu.

J.Valcke pastaruosius aštuonerius metus dirbo Seppo Blatterio valdomos organizacijos generaliniu sekretoriumi. Manoma, kad jis yra susijęs su sutartimi, po kurios juodojoje rinkoje atsidūrė 2014 metų pasaulio futbolo čempionato bilietai.

FIFA pranešė, kad J.Valcke skubiai nušalinamas nuo pareigų iki kito pranešimo. FIFA etikos komitetas iškart reikalavo tolesnio tyrimo.

J.Valcke ketvirtadienį į telefono skambučius neatsakinėjo.

Kiek anksčiau ketvirtadienį buvęs FIFA bilietų platinimo partneris metė kaltinimus J.Valcke'i. Jis teigė, kad generalinis sekretorius jam tiekdavo svarbiausių mačų pasaulio čempionato bilietus už triskart didesnes sumas.

FIFA marketingo skyriaus vykdantysis vadovas Benny Alonas taip pat yra metęs dar nepatvirtintus kaltinimus J.Valcke'i. Esą šis asmeniškai mėgino uždirbti iš bilietų pardavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.