Futbolo imperijos valdovas S. Blatteris – laikinai nušalintas

FIFA prezidento Seppo Blatterio politinė jėga dar kartą susvyravo. 79 metų pasaulio futbolo vadovybei vadovaujantis šveicaras trečiadienį buvo laikinai nušalintas nuo pareigų. FIFA etikos komitetas nutarė S.Blatterį į nuošalę išsiųsti 90 dienų, pranešė BBC.

FIFA suspendavo S.Blatterį.<br>AP nuotr.
FIFA suspendavo S.Blatterį.<br>AP nuotr.
FIFA suspendavo S.Blatterį.<br>AP nuotr.
FIFA suspendavo S.Blatterį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 7, 2015, 8:06 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 11:43 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Prieš savaitę Šveicarijos teisėsauga pradėjo kriminalinį tyrimą dėl S.Blatterio veiksmų. S.Blatteris kaltinamas pasirašius žalą FIFA organizacijai darančią sutartį bei neteisėtomis išmokoms UEFA prezidentui Micheliui Platini.

S.Blatteris FIFA vadovauja nuo 1998 metų. Jis neigia savo kaltę ir šiemet buvo perrinktas penktajai kadencijai, tačiau pasaulio politikų spaudimas jį privertė pasižadėti pasitraukti.

S.Blatteris postą palikti turėtų jau kitąmet, tačiau FIFA kritikai tikisi, jog tai nutiks anksčiau.

FIFA etikos komiteto posėdis Ciuriche vyksta nuo pirmadienio. JAV ir Šveicarijos pareigūnai jau ilgą laiką vykdo tyrimą dėl sukčiavimo, pinigų plovimo ir reketo.

S.Blatterio byla sukasi apie 2005 metų televizijos sutarčių perdavimą buvusiam FIFA nariui Jackui Warneriui. Buvęs CONCACAF prezidentas vadovavo Šiaurės, Centrinės Amerikos ir Karibų futbolo federacijoms.

Jam teises S.Blatteris pardavė labai pigiai, o J.Warneris iš to, galimai, pasipelnė.Pareigūnus taip pat domina 2 milijonų Šveicarijos frankų išmoka M.Platini. Šiuos pinigus S.Blatteris jam įteikė 2011 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.