Slovėnija širsta: Lietuva vilkino laiką, mušė skandalingą įvartį

Penktadienį vakare Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė žaidė priešpaskutines 2016 metų Europos čempionato atrankos rungtynes. Igorio Pankratjevo vadovaujami lietuviai išvykoje susigrūmė su Slovėnijos komanda, kuri šioje akistatoje siekė tik pergalės. Slovėnai dominavo, tačiau mūsų šalies rinktinė sugebėjo pasiekti lygiąsias 1:1.

Slovėnai mano, kad Lietuva mušė skandalingą 11 metrų baudinį.<br>APF nuotr.
Slovėnai mano, kad Lietuva mušė skandalingą 11 metrų baudinį.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2015, 11:23 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 11:06 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Abi rinktinės įvarčius mače, kurį penkioms minutėms buvo sustabdęs elektros dingimas stadione, pelnė nuo 11 metrų žymos. Jie buvo skirti po to, kai tiek vienos, tiek kitos ekipos žaidėjai lietė ranka kamuolį baudos aikštelėje.

Jau šeštadienį Slovėnijos žiniasklaida prapliupo pykščiu ant savo ekipos, kuri nesugebėjo įveikti silpnosios Lietuvos. Maža to – Slovėnijos komandos strategas apkaltino dvikovos teisėją, kad šis skyrė skandalingą 11 metrų baudinį į jo ekipos vartus.

„Šviesos dingimas stadione greičiausiai buvo naudingesnis lietuviams – jie apsiramino, pradėjo žaisti labiau atsipalaidavę, o mūsiškiai po priverstinės pertraukos atrodė silpnokai. Negalima sakyti, kad 11 metrų baudinys į mūsų vartus buvo toks pat akivaizdus kaip Lietuvos atveju, tačiau faktas yra faktas – galutinį tašką atrankoje mes turime dėti su San Marinu. Ir daugtaškis netinka, nes laukia dar vienas mačas dėl patekimo į „Euro 2016“, – rašo delo.si, nė vienam iš futbolininkų neskyręs gero pažymio už akistatą su lietuviais. Galima suprasti, kad rinktinė sužaidė stipriam septynetui.

„Nevykęs mačas“, – taip žinią, kad Europos futbolo čempionato atrankoje Slovėnija namie nesugebėjo įveikti Lietuvos ir sužlugdė savo šansus kovoti dėl antrosios vietos grupėje, paskelbė „Ljublianske novice“.

Portalas šviesos nebuvimą vienoje iš stadiono tribūnų sulygino su rinktinės pasirodymu. „Kai antrą kartą 82 minutę šviesa dingo viename iš stadiono sektorių, tapo aišku, kad tai perspėjimas – ji dingsta kaip ir mūsų viltys matyti Slovėniją „Euro 2016“. Arvydas Novikovas – šis žaidėjas išjungė viltingą šviesą 10 tūkstančių atėjusių į stadioną sirgalių. Bet kaip buvo galima nelaimėti prieš komandą, kuriai ir San Marinas yra rimtas oponentas?“

„Lietuviai pasižymėjo tik laiko vilkinimu, gulėjimu ant vejos ir vieninteliu momentu, kai neva ranka sužaidė mūsų žaidėjas. Tačiau po rungtynių švilpiama buvo ne jiems – Slovėnijos rinktinė baigė savo pasirodymą atrankoje trečioje grupės vietoje ir turės varžytis papildomame mače dėl kelialapio. Matyt, šis sirgalių švilpimas yra savotiškas bandymas prikelti ekipą iš miego“, – konstatuoja portalas „Vecer“.

Daug kalbų Slovėnijoje sukėlė į šios ekipos vartus skirtas 11 metrų baudinys. Slovėnijos nacionalinės komandos treneris Srečko Katanecas savo šalies spaudai teigė, kad šis baudinys, skirtas arbitro Bjorno Kiuperso, yra „skandalingas“.

Tiesa, Slovėnijos žurnalistai pripažįsta, kad treneris pastaruoju metu kabinasi ne tik prie situacijų aikštėje, bet ir spaudos – pyksta dėl jam reiškiamos kritikos, komentuoja dalykus, kurie nėra jo kompetencija.

„Mes buvome kur kas geresni už lietuvius. Visos ekipos turi problemų, kai viena rinktinė žaidžia, o kita užsidariusi sėdi gynyboje. 11 metrų baudinys į mūsų vartus – skandalingas. Ar bandau teisintis? Ne. Aš tik šiaip pasakau, kad visi žinotų, kaip yra iš tikrųjų. Šiandien mus nužudė be teisės gyventi – buvome verti pergalės, bet save labiau vertinantys teisėjai nutarė kitaip“, – žėrė priekaištus Slovėnijos rinktinės treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.