Anglijos rinktinė už privatumą oro uostui mokės krūvą pinigų

Be didelių laukimų oro uoste, tiesiai į autobusą ir į sostinės „Kempinski“ viešbutį – tiek apie Vilnių kol kas težino Anglijos futbolo rinktinės žvaigždynas. Į Lietuvos sostinę iš Londono užsakomuoju reisu atvykę Anglijos futbolininkai mažai tematė Vilniaus grožybių – ir tai tik per autobuso ar viešbučio langą. Svarbiausiame šalies oro uoste garsūs futbolininkai net neužsibuvo – už malonumą nežengti per atvykimo salę ir nesusitikti su autografų medžiotojais ar žiniasklaida Anglijos futbolo asociacija oficialiai turėjo atseikėti 2650 eurų.

Anglijos rinktinė į Vilnių atvyko kaip itin svarbūs asmenys.<br>M.Kulbio nuotr.
Anglijos rinktinė į Vilnių atvyko kaip itin svarbūs asmenys.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 3:15 PM

Nė vieną iš 2016-ųjų Europos futbolo čempionato E grupės rinktinių nepanoro mėtyti pinigus dėl savo privatumo. Išskyrus Anglijos ekipą. Prieš penkis mėnesius į Lietuvą atvykę nacionalinės anglų komandos atstovai ir saugumo darbuotojai suderėjo iki smulkmenų, ką ką veiks dešimtoji planetos reitingo rinktinė Vilniuje. Ir nemažas dėmesys buvo skirtas saugumui ir privatumui.

Sekmadienį po pietų atskridusi Anglijos futbolo rinktinė nebuvo pasiekiama, kaip kitos iki tol atvykusios komandos – anglai pasinaudojo labai svarbių asmenų mokama paslauga. Anglai jau lėktuve žinojo, kad atskridus jie tuoj pat susės į autobusą vos nulipę nuo orlaivio trapo. Prieš tai pas juos į lėktuvą žengė ir pasienio darbuotojai, kurie patikrino delegacijos narių pasus.

Anglijos ekipa už šį greitą ir privatų oro uosto palikimą sumokėjo neįvardintą sumą, nes tai yra šalių susitarimas. Tačiau pagal oficialų Vilniaus oro uosto labai svarbių asmenų aptarnavimo paslaugų kainyną, pirmasis Anglijos žaidėjas, aptarnautas kaip VIP klientas, šios šalies futbolo sąjungai kainavo 230 eurų, o kiti likę 22 delegacijos nariai – po 110 eurų.

Jau pirmadienį, po mačo su Lietuva, anglai ir vėl vyks į sostinės oro uostą ir išskris namo. Komandai taip pat užsakytas labai svarbių asmenų aptarnavimas – žaidėjai bus įleisti į oro uosto teritorijoje esantį VIP laukiamąjį, kur galės pasivaišinti užkandžiais, pasinaudoti bevieliu internetu ir praeis pasienio kontrolę.

„Sutarties sąlygos tarp tarp oro uosto ir Anglijos futbolo sąjungos yra konfidencialus reikalas ir jos neviešinamos. Tačiau galiu tik pasakyti, kad derybos vyko ilgai ir viskas buvo sudėliota jau seniai. Dabar vykdomos sutarties sąlygos“, – sakė Vilniaus oro uosto komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.