Lietuva tik kovos dėl garbės, o anglams reikalingas rekordas

„Mūsų anglai prašė skirti bilietų 4000 aistruolių, tačiau mes rėmėmės UEFA nuostatomis, kad svečių ekipos sirgaliams skiriamas bilietų limitas yra 10 procentų nuo visų parduodamų stadione bilietų. Tad šios šalies federacijai suteikėme 500 bilietų“, – teigė Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edvinas Eimontas. Tačiau mažai kas abejoja, kad į pirmadienio akistatą tarp Lietuvos ir Anglijos futbolo rinktinių varžovų sirgalių bus ne penki šimtai. Jau savaitgalį į sostinę sugužėjo apie 1000 anglų sirgalių, o šiandien jų padaugės dar keliais šimtais.

Anglai pirmoje akistatoje įveikė Lietuvą 4:0.<br>APF nuotr.
Anglai pirmoje akistatoje įveikė Lietuvą 4:0.<br>APF nuotr.
Anglai pirmoje akistatoje įveikė Lietuvą 4:0.<br>APF nuotr.
Anglai pirmoje akistatoje įveikė Lietuvą 4:0.<br>APF nuotr.
Anglai pirmoje akistatoje įveikė Lietuvą 4:0.<br>APF nuotr.
Anglai pirmoje akistatoje įveikė Lietuvą 4:0.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Oct 12, 2015, 10:25 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:12 PM

Lietuva bandys kovoti

„Visų pirma norėtųsi pasakyti, kad komanda rengiasi rimtai. Trūksta laiko atsistatymui, jėgų atgavimui.  Rungtynės Slovėnijoje buvo labai sunkios. Daug žaidėjų turi smulkias traumas, bet tikiuosi, kad jie bus pasirengę“, – sekmadienį per skubotą spaudos konferenciją, sugrįžus iš Slovėnijos, sakė Lietuvos futbolo rinktinės treneris Igoris Pankratjevas.

Lietuviai 2016-ųjų Europos futbolo čempionato atrankos E grupėje šiandien sužais paskutinį turnyro mačą, o varžovas – dešimtoji pagal reitingą pasaulio rinktinė Anglija.

Pirmajame tarpusavio mače anglai „Wembley“ stadione sudaužė Lietuvą 4:0, o ekipos naujokai Harry Kane'as ir Raheemas Sterlingas pelnė debiutinius įvarčius savo rinktinei.

„Mes suprantame, kad pirmadienį laukia rungtynės su viena stipriausių Europos komandų. Reikia sustabdyti jų puolimą. Jų žaidimas keičiasi, yra daug jaunų individualiai stiprių žaidėjų, demonstruojančių milžinišką greitą“, – anglus vertino Lietuvos rinktinės treneris, pranešęs, kad gali būti ir taip, kad tai bus paskutinės jo rungtynės vadovaujant Lietuvos ekipai.

„Baigiasi sutartis, baigiasi varžybų ciklas“, – lakoniškai galimus pasikeitimus trenerio štabe komentavo I.Pankratjevas. Aoie pasitraukimą iš komandos treneriui jau primenama mažiausiai nuo vasaros, kai nacionalinės komandos rezultatai pradėjo badyti akis.

Nevykusius metus Lietuvos futbolo rinktinė nutraukė tik rugsėjį, kai šiaip ne taip įveikė visišką grupės autsaiderį San Mariną 2:1. Prieš tai trūko 360 dienų pergalių sausra ir penkių pralaimėjimų iš eilės serija, po kurios tiek sporto specialistai, tiek ir sirgaliai balsu baubė, kad reikalauja atsistatydinti ne tik rinktinės trenerius, tačiau ir visą Lietuvos futbolo federacijos vadovybę – pradedant prezidentu Juliumi Kvedaru.

Šios dienos mače dėl surinktų kortelių mače nežais Marius Žaliūkas. Traumą Slovėnijoje patyręs Vykintas Slivka gali taip pat nežaisti, tačiau jis žada būti pasirengęs rungtynėms su Anglija ir viskas priklausys nuo trenerių sprendimo, 

Pastarosios penkerios Lietuvos futbolo rinktinės rungtynės Europos čempionato atrankoje:   Malta – Lietuva 2:0 (2015-06-08, kontrolinės), Lietuva – Šveicarija 1:2 (2015-06-14), Estija – Lietuva 1:0 (2015-09-05), Lietuva – San Marinas 2:1 (2015-09-08), Slovėnija – Lietuva 1:1 (2015-10-09).

Prognozuojama startinė Lietuvos sudėtis:   Arlauskis – Slavickas – Mikuckis – Klimavičius – Freidgemas – Panka – Žulpa – Novikovas – Slivka – Černych -Spalvis.

Sieks rekordo

Abiems šios dienos komandoms galutinė mačo baigtis atrankos turnyro grupės išsidėstymui neturės jokios įtakos – anglai važiuoja į kitų metų Europos čempionatą Prancūzijoje, lietuviai, kaip visada, lieka prie suskilusios geldos ir pradeda galvoti apie 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato Rusijoje atranką. Ar mūsų ekipa ir toliau bus tik statistė – laikas parodys.

Tuo tarpu Anglijos ekipa gali pasiekti rekordo ir tai bus didelė motyvacija šios dienos mače: anglai siekia laimėti visus 10 grupės mačų ir surinkti 30 taškų iš tiek pat galimų. Nė vienai kitai iš visų šioje atrankoje kovojančių komandų padaryti tai nepasiseks – tik anglai turi 9 laimėjimus iš tiek pat galimų.

Roy'aus Hodgsono vedama komanda į Vilnių atvyko su pasikeitusia sudėtimi. Dėl smulkių traumų Londone liko Michaelas Carrickas, Wayne‘as Rooney, Gary Cahillas ir Jamesas Milneris.

Tuo tarpu Joe Hartui buvo leista pailsėti ir suteikti šansą pasirodyti Jackui Butlandui. Prieš rungtynes jau tapo aišku, jog treneris leis pasireikšti kylančioms žvaigždėms Jonjo Shelvey, puikų sezoną „Premier“ lygoje žaidžiančiam Jamie Vardy, o, galbūt, į LFF stadiono dirbtinės dangos aikštę įžengs ir Delle Alli.

„Laukiame šių rungtynių. Turime įdomią, jauną komandą, bet tikime šiais žaidėjais. Jeigu laimėsime, turėsime idealų rezultatą, bet žinome, kad niekas pergalės neatiduos. Mūsų laukia sunki užduotis, bet jo sieksime.

Lietuva – puikiai organizuota komanda, futbolininkai sunkiai dirba vienas dėl kito. Tikrai nenuvertiname jūsų, norime laimėti, bet žinome, kad turėsime žaisti labai gerai, jog tai pasiektume“, – kaip visada pagarbiai kalbėjo R.Hodgsonas.

Bet šios ekipos varžybų istorija byloja, kad anglai paskutiniuosius mačus turnyruose žaidžia ne taip, kaip norėtųsi sirgaliams: paskutinį kartą atrankos varžybų paskutiniajame ture anglai pergalę šventė tik 2001 metais, kai Miunchene sutriuškino Vokietijos rinktinę 5:1.

Nuo to laiko futbolo lopšio šalies rinktinė tris kartus sužaidė lygiosiomis ir tiek pat pralaimėjo.

Paskutinės penkerios Anglijos rungtynės: Airija – Anglija 0:0 (2015-06-07, kontrolinės), Slovėnija – Anglija 2:3 (2015-06-14), San Marinas – Anglija 0:6 (2015-09-05), Anglija – Šveicarija 2:0 (2015-09-08), Anglija – Estija 2:0 (2015-10-09).

Prognozuojama startinė sudėtis: Butlandas – Gibbsas – Jagielka – Jonesas – Walkeris – Shelvey – Barkley – Townsend – Oxlade-Chamberlain – Kane – Vardy.

Sirgalių antplūdžio nėra

Anglų sirgaliai į Lietuvą pradėjo kelti sparnus šeštadienį, o pirmadienį jų dar labiau padaugės. Nors šios šalies futbolo aistruoliai mėgsta važiuoti į Lietuvą dėl palyginus nedidelių kainų, vis dėlto, šįkart jiems tenka tuštinti pinigines kur kas labiau, nei važiuojant turistauti.

Labiausiai nuskriausti yra Anglijos rinktinės sirgaliai iš Liverpulio – į Vilnių pigių avialinijų bilietai jiems kainuoja nepigiai. Į Lietuvos sostinę vakar jie galėjo atskristi tik už 260 eurų, o namo spalio 14 dieną galės nuskristi už 187 eurus.

Iš Londono futbolo aistruoliai į Vilnių ir atgal pakeliauti gali už vidutiniškai 160 eurų sumą. Bet kuriuo atveju, atskristi į Lietuvą galima už 50-90 eurų, tačiau sugrįžti – už 80-100 eurų.

Nors pradžioje buvo mąstoma, kad į Vilnių gali atvykti apie 5 tūkst. anglų aistruolių, „apetitas“ aprimo ir galiausiai šnekama apie kokius 2 tūkst. sirgalių.

Spaudos konferenciją po rungtynių su anglų futbolininkais žiūrėkite tiesiogiai per lrytas.tv.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.