Turkas neigia kaltę: švilpimas – tai pagarba teroro aukoms

Per minutės tylą turkų sirgaliai švilpė ir skandavo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per minutės tylą turkų sirgaliai švilpė ir skandavo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2015, 10:03 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 12:58 AM

Turkijos futbolo sirgalių elgesys per rungtynes šokiravo pasaulį. Kai antradienio vakarą visame pasaulyje prieš futbolo rungtynes tylos minute buvo pagerbiamos Paryžiaus teroro aukos, Stambule aidėjo švilpimas ir šūksniai.

Tai gerokai supykdė tarptautinę bendruomenę, o vaizdai iš Turkijos ir Graikijos rinktinių rungtynių apskriejo visą pasaulį.

Tačiau patys turkai tikina, kad pasaulis ne taip juos suprato. Vieno iš Turkijos univeritetų magistrantūros studijų studentas Mustafa Ozsari portalui 101greatgoals.com mėgino paaiškinti, ką visa tai reiškia.

Tiesa, 101greatgoals.com pridūrė, kad požiūris į kurdų-turkų konfliktą – studento nuomonė.

„Turkijoje (ypač per futbolo rungtynes) per tylos minutę visuomet aidi skanduotės, skirtos tiems, kurie žuvo per teroristų atakas. Jie skandavo: „Kankiniai nemiršta, jie – nemirtingi. Tėvynė, žemė, mūsų žemė neišdraskoma.“ Tai – tradicija iš Turkijos praeities. Daugiau nei 30 tūkstančių Turkijos piliečių žuvo per 30 metų nuo teroristų organizacijos PKK rankos. Tarp jų – vaikai, moterys, kūdikiai, mokytojai, medikai, studentai, kariai.

Po PKK teroristų išpuolių ir nužudymų kiekviename renginyje Turkijoje žmonės skanduoja šią skanduotę. Tai galima girdėti ir Turkijos aukščiausios futbolo lygos mače. Jie taip pat švilpia teroristams, o ne aukoms. Čia nėra jokios nepagarbos aukoms. Nėra, nebuvo ir nebus.

Reikalauju pakeisti žinią, nes tokia informacija pasaulyje kursto neapykantą mano tautai ir yra neteisinga.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.