Pele nutarė pralobti: išvydęs save reklamoje panoro 30 mln.

Garsusis Brazilijos futbolininkas ir legenda Pele padavė į teismą Pietų Korėjos gamintoją „Samsung“, kad ši kompanija savo reklamoje pasinaudojo vaizdu, kuris yra labai panašus į patį Pele. Kaip praneša „Chicago Tribune“, ieškinys pateiktas federaliniam Čikagos teismui.

Pele ir jo istorinės „žirklės“<br>AFP nuotr.
Pele ir jo istorinės „žirklės“<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 4:58 PM, atnaujinta May 31, 2017, 3:32 AM

Kaip teigiama ieškinyje, praėjusiais metais „Samsung“ viename iš didžiausių JAV laikraščių „The New York Time“ išspausdino savo plazminių televizorių reklamą, kurioje puikavosi futbolininko atvaizdas, panašus į Pele. 75-erių vyras tikina, kad tai jis reklamoje ar jo antrininkas.

Be to, tame reklamoje žaidėjas atlieka smūgį, kuris vadinamas „žirklėmis“ ir kuris yra vadinamas vizitine Pele kortele.

Garsusis brazilas prašo priteisti iš „Samsung“ 30 mln. JAV dolerių, nes pastaroji reklama turėjo neigiamos įtakos Pele įvaizdžiui, be to, susidarė nuomonė, kad buvusi futbolo žvaigždė yra oficialus kompanijos veidas.

2013-siais Pietų Korėjos elektronikos gamintoja iš tiesų vedė derybas su Pele dėl reklamos, tačiau abi pusės nesutarė dėl kontrakto sąlygų.

Vienas geriausių planetos žaidėjų Pele futbolininko karjerą baigė 1977 metais, tačiau nuo futbolo nepasitraukė – jis kviečiamas į įvairius čempionatus ar su šia sporto šaka susijusius renginius.

1999 metais FIFA pripažino Pele geriausiu dvidešimtojo amžiaus futbolininku, o Tarptautinis olimpinis komitetas jį įvardijo kaip iškiliausią praėjusio šimtmečio olimpietį, nors Pele nė karto nedalyvavo olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.