Vėl į komentatoriaus kėdę: „Valencia“ atleido G. Neville'į

G.Neville'is buvo priverstas palikti „Valencia“ trenerio postą.<br>AP nuotr.
G.Neville'is buvo priverstas palikti „Valencia“ trenerio postą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 9:07 AM, atnaujinta May 31, 2017, 2:06 AM

Vienas garsiausių buvusių Anglijos rinktinės gynėjų Gary Neville'is galės vėl komentuoti futbolo rungtynes, bet pernelyg tuo nesidžiaugia. „Valencia“ klubas mažiau nei po keturių mėnesių paskelbė, kad iš trenerio pareigų atleidžia 41 metų buvusį „Manchester United“ kapitoną.

„Po rimtų svarstymų klubas nusprendė imtis permainų, kad „Valencia“ galėtų judėti į priekį. Dėkojame Gary už darbą ir linkime jam sėkmės ateityje“, – po trijų iš eilės pralaimėjimų paskelbė Ispanijos klubas.

G.Neville'is visą profesionalo karjerą praleido „Manchester United“ komandoje, kur penkerius metus buvo kapitonu. Čia jis sužaidė 400 rungtynių. G.Neville yra daugiausia Anglijos rinktinėje žaidęs dešiniojo krašto gynėjas. Jis pasirodė 85 mačuose.

G.Neville'is yra Anglijos rinktinės trenerio asistentas, bet iki pasirašydamas sutartį su „Valencia“ jis dirbo „Sky Sports“ futbolo komentatoriumi.

„Norėčiau padėkoti klubui ir žaidėjams. Norėčiau tęsti darbą, kurį pradėjau, bet suprantu, kad esame versle, kur daug lemia rezultatai. O šie nebuvo tokie, kokių norėjo klubas“, – pranešime cituojamas G.Neville'is.

„Valencia“ su G.Neville'is laimėjo vos 10 rungtynių. Septyniskart komanda sužaidė lygiosiomis ir pralaimėjo 11 mačų.

G.Neville'į pakeis jo asistentas Pako Ayestaranas. Pastarasis „Valencia“ trenerio asistentu dirbo 2001-2004 metais ir džiaugėsi dviem Ispanijos čempiono titulais bei UEFA taure.

Vėliau jis tapo „Liverpool“ ekipos trenerio asistentu ir padėjo klubui laimėti 2005 metų Čempionų lygą bei 2006 metų Anglijos futbolo taurę. Vėliau jis dirbo Tel Avivo „Maccabi“, „Santos Laguna“ bei „Estudiantes Tecos“ klubų vyriausiuoju treneriu.

Į „Valencia“ klubą jis sugrįžo šiemet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.