S. Khedira: nebūtų teisinga, jei pirmame mače viskas būtų tobula

Pasaulio čempionai Vokietijos futbolininkai Europos čempionatą pradėjo pergalingai. Joachimo Loewo kariauna 2:0 (1:0) nugalėjo Ukrainos rinktinę bei iškovojo kol kas didžiausią pergalę jau tris dienas trunkančiose pirmenybėse.

Visas rungtynes žaidęs Sami Khedira įvarčiais ir rezultatyviais perdavimais nepasižymėjo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Visas rungtynes žaidęs Sami Khedira įvarčiais ir rezultatyviais perdavimais nepasižymėjo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 1:32 AM, atnaujinta May 22, 2017, 12:05 AM

Nors žaidimo broko vokiečiai neišvengė, J.Loewas auklėtinių pasirodymu liko patenkintas.

„Tai buvo intensyvios, greito tempo rungtynės. Pirmoje pusėje turėjome problemų puldami, praradome kamuolius bei suteikėme jiems progų atakuoti. Antroje pusėje žaidėme labai gerai, palaikėme formą ir judėjome su kamuoliu. Dominavome – tai nebuvo lengva prieš gerą ukrainiečių gynybą, bet radome sprendimo būdus ir rungtynėmis likau labai patenkintas“, – pergale džiaugėsi J.Loewas.

Strategas gyrė po traumos atsigaunantį antro susitikimo įvarčio autorių Bastianą Schweinsteigerį. „Bastianas Schweinsteigeris turėjo puikų sugrįžimą po tiek daug savaičių alinančio darbo bandant grįžti į formą“, – komplimentų valingam futbolininkui negailėjo J.Loewas.

Dvi C grupės ekipos – Vokietija ir Lenkija – sekmadienį iškovojo pergales. Vokiečių ekipos trenerio nuomone, kitas susitikimas, kuriame ir susitiks abi grupės lyderės, bus lemiamas kovojant dėl pirmos vietos šiame etape.

Geriausiu Vokietijos ir Ukrainos mačo žaidėju pripažintas Toni Kroosas. Į Prancūziją jis atvyko po pergalingo sezono su Madrido „Real“ ekipa.

„Visi „Real“ žaidėjai į Europos čempionatą atvykome būdami pakylėti po triumfo Čempionų lygoje. Šaunu, kad šiandien laimėjome, bet tai buvo tik pirmos rungtynės. Manau, pirmas 25 minutes dominavome, tačiau išlaikyti ritmą 90 minučių yra sunku“, – analizavo T.Kroosas.

„Nebūtų teisinga, jei pirmose rungtynėse viskas būtų tobula. Manau, kai varžovai išanalizuos mačą, jie pamatys mūsų silpnąsias vietas bei kas atsitikdavo, kai prarasdavome kamuolį, – klaidas vardijo Vokietijos rinktinės saugas Samis Khedira. – Turime reaguoti greičiau, kamuolio perdavimas iš gynėjų puolėjams nebuvo geras, tačiau antroje pusėje tą darėme tiksliau.“

Tuo tarpu nesėkmę patyrę ukrainiečiai rezultatu neliko nusivylę. Ekipos strategas Michailas Fomenka varžovus lygino su mašina bei tikino, kad svarbiausias mačas jų lauks ketvirtadienį.

„Turime tai pamiršti ir galvoti apie sekančias rungtynes. Fiziškai ir psichologiškai būsime pasirengę, žaidėjai puikiai suprato, kaip sunku bus žaisti prieš Vokietiją, tad dabar svarbiausias dalykas yra laimėti kitą susitikimą, – teigė M.Fomenka. – Turėjome apsiginti nuo vokiečių atakų, bet to nepadarėme ir praleidome du įvarčius.“

Ukrainiečiai kitame ture susitiks su Šiaurės Airija, kuri sekmadienį 0:1 turėjo pripažinti lenkų pranašumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.