„Euro 2016“: pirmas turas, pirmi įspūdžiai

Sausra. Lįsti į vartus kamuolys nenori – per 12 dvikovų įmušti vos 22 įvarčiai, vidutiniškai -mažiau nei po du per rungtynes. Galbūt daugelį komandų slėgė klaidos baimė – noras neprarasti buvo didesnis už norą iškovoti. Kita vertus, toliau turbūt taip nebus. Atsiradus kitam turnyro lentelės kontekstui, vieni bus priversti vis labiau rizikuoti, kiti bandys naudotis atsivėrusiomis erdvėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Kesminas

Jun 15, 2016, 4:13 PM, atnaujinta May 21, 2017, 4:27 PM

Snaiperiai. Kai mušama tik tiek, jų tiesiog nėra. Nė vienas futbolininkas nesiuntė kamuolio į vartus daugiau nei kartą.

Turo rungtynės. Italija – Belgija. Vokietija su Ukraina sužaidė labai smagų pirmą kėlinį, vertinant scenarijų, įsiminė Anglijos ir Rusijos dvikova, prisimenant netikėtus rezultatus – vadinamasis Habsburgų derbis, kuriame vengrai pribloškė austrus, ir didvyriška islandų kova su portugalais. Bet švelniausią desertą fubolo gurmanams patiekė dviejų visiškai skirtingų stilių akistata. Drausme ir sunkiu darbu grįsta itališka klasika belgų talentą ir kūrybingumą pasiuntė kruopščiau ruošti namų darbų – „squadra azzurra“ laimėjo 2:0.

Turo įvartis. Dimitri Payet (Prancūzija). Rungtynėse su rumunais jis paleido tokią bombą į viršutinį vartų kampą, kad tinklas, jei nebūtų pritvirtintas, turbūt būtų pabėgęs slėptis vos futbolininkui užsimojus. Susižavėjusių sirgalių žandikauliai, ko gero, nukaro ir tada, kai Luka Modričius įmušė turkams, bet vis dėlto susidarė įspūdis, kad kroatas, efektingai pagavęs kamuolį ore ir pasiuntęs jį ten, kur reikia, iš 30 metrų, pirmiausia turėjo tikslą pataikyti į stačiakampį, o D.Payet smeigė būtent ten, kur norėjo.

Turo žvaigždė. D.Payet. 2014-aisiais durys į pasaulio čempionatą užsitrenkė prieš pat saugo nosį paskutinę akimirką. Dabar D.Payet prisidėjo prie komandos sėkmės 2:1 ne tik nuostabiu įvarčiu, atnešusiu pergalę, bet ir rezultatyviu perdavimu Olivier Giroud. Kai sausakimšas „Stade de France“ lydėjo keičiamą rungtynių žvaigždę ant suolo ovacijomis, futbolininkas neatlaikė emocinės įtampos ir apsiverkė.

Turo komanda. Italija. Namuose juos nurašinėjo dar prieš čempionatą. Jie atsakė ne žodžiais, o darbais.

Turo treneris. Antonio Conte. Belgų treneriui Marcui Wilmotsui po pralaimėjimo liko tik kažką nerišliai murmėti apie tai, kad italai nežaidė tikro fubolo, bet ylos maiše nepaslėpsi – italų vairininkas ne tik taktikškai aiškiai pranoko kolegą iš Belgijos, bet ir įstūmė jį į situaciją, kai erdvės klaidai faktiškai nelieka.

Turo epizodas. Jerome'as Boatengas (Vokietija). Rungtynėse su ukrainiečiais gynėjas netyčia mušė į savo vartus, bet neįtikėtinu būdu aplenkė kamuolį ir, griūdamas į tinklą, atmušė jį atgal į aikštę. Vartų linijos technologija patvirtino: J.Boatengas spėjo – dar 10 centimetrų, ir įvartis būtų buvęs įskaitytas.

Turo atradimas. Vengrija. To, kad islandų vikingai mušis su portugalais iki kraujo, galima buvo tikėtis. Tai, kad vengrai taip žais, ir žais su austrais, kurių rezultatas tarp visų čempionato dalyvių atrankoje buvo antras po anglų, tapo daug didesne staigmena.

Turo nusivylimas. Chuliganai. Tiksliau netgi ne jie, o masinis įvairaus rango ir intelekto rusų – nuo sunkvežimių vairuotojų iki politikų – nuoširdus įsitikinimas, kad jų stadionų prietrankos yra tikri didžiavyriai. Šaunuoliai vyrai – daro viską, kad iš čempionato jų šalies rinktinę anksčiau ar vėliau ištrenktų nepriklausomai nuo rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.