Žvilgsnis į „Euro 2016“ ketvirtfinalius: italai ryškiausi

Ketvirtfinalyje nebus neįdomių rungtynių, bet pirmoji pora – Lenkija ir Portugalija, mano nuomone, atrodo silpniausia.

Daugiau nuotraukų (1)

Benjaminas Zelkevičius

2016-06-30 16:42, atnaujinta 2017-05-20 05:47

Portugalija neparodė savo tikrojo žaidimo nė viename mače. Net ir pergalė aštuntfinalyje prieš Kroatiją nebuvo visiškai pelnyta, gero futbolo nepamatėme.

Tačiau galbūt Cristiano Ronaldo dar atsigaus – jo savigarba po visų neigiamų dalykų šiame čempionate užgauta. Per pastarąsias dvejas rungtynes jis žaidė jau naudingiau.

Lenkijos komanda irgi neblizga, bet kovoja darniai, o Robertas Lewandowskis dar neatsiskleidė taip, kaip Miuncheno „Bayern“. Todėl lenkai turi galimybių sužaisti geriau. Manau, jie pranašesni.

Kitos ketvirtfinalio poros favorite laikau Belgiją. Velsas ir taip jau sukūrė stebuklą, nužygiavęs ten, kur niekada nebuvo. Viskas daugiausia vieno žmogaus – Garetho Bale’o dėka.

Kita vertus, Velsas turi Anglijos lygoje užgrūdintų žaidėjų. Be to, jie turi ir charakterį. Penktadienį Velso futbolininkai tikriausiai leis belgams kontroliuoti kamuolį ir atakuoti, tad Belgija turės vargo pramušti gynybą.

Tačiau belgų žaidimas gerėja. Visi žino, kad Belgijos komandoje netrūksta talentingų žaidėjų, kad ji bus perspektyvi ir ateityje, bet labai svarbu, jog belgų žaidimas tampa galingesnis čempionato metu. Ypač Edeno Hazard’o, kuris savo greičiu, kamuolio valdymu man primena Lionelį Messi. Belgai turėtų įveikti Velsą.

Sulaikęs kvėpavimą stebėsiu ketvirtfinalį tarp Vokietijos ir Italijos. Prisimenu, kad praėjusiame Europos čempionate akistata su italais pusfinalyje vokiečiams baigėsi tragiškai (1:2). Tačiau šiame čempionate Vokietijos futbolininkai vėl atrodo stiprūs – kontroliuoja žaidimą ir puikiai naudojasi savo galimybėmis.

Palaikau italus ir jie čempionate žaidžia labai ryškiai. Sakyčiau, ryškiausiai iš visų komandų. Italijos gretose šįkart nėra itin garsių vardų ar lyderių, bet ji turi lygią ir kovingą sudėtį. Anksčiau jie kartais sukiuždavo sunkiais momentais – emociniai svyravimai būdingi pietiečiams, tačiau Prancūzijoje žaidžia šiuolaikiška komanda.

Anksčiau Italija garsėdavo gera gynyba, o dabar ji ir labai gerai puola. Tai modernus futbolas – gynėjai moka mušti įvarčius, puolėjai sugeba gerai gintis. Be to, Italija turi labai gerą vartininką. Visada sakydavome: geras vartininkas – pusė komandos, o Gianlugi Buffonas yra tikras lyderis, kaip tėvas kitiems žaidėjams.

Negaliu pasakyti, kad Prancūzija yra absoliuti favoritė paskutinėse ketvirtfinalio rungtynėse su Islandija. Žinoma, prancūzai žaidžia namie, pasižymi turtinga futbolo istorija, turi geresnių žaidėjų, bet islandai parodys nagus. Po pergalės prieš Angliją jie išgyvena pakilimą, laikomi didvyriais ne tik namie, bet ir visame pasaulyje. Islandai žaidžia garbingai ir ne tik ginasi – ir greitoje, ir pozicinėje atakoje jie žino, ką reikia daryti. Nedrįsčiau statyti už prancūzų pergalę.

Benjaminas Zelkevičius

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.