„Sūduva“ A lygoje įveikė „Trakus“

Puikiai pradėję sezoną, bet jau antrąją nesėkmę paeiliui patyrę traumų ir geltonų kortelių išretinti riteriai užleido lyderio poziciją Klaipėdos „Atlantui“. Trakiškius taip pat gali aplenkti ir čempionas Vilniaus „Žalgiris“, sužaidęs pora rungtynių mažiau.

„Trakai“ šiandien nesidžiaugė pergale<br>D.Umbraso nuotr.
„Trakai“ šiandien nesidžiaugė pergale<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-20 21:30, atnaujinta 2017-05-18 07:30

Puikiai pradėję sezoną, bet jau antrąją nesėkmę paeiliui patyrę traumų ir geltonų kortelių išretinti riteriai užleido lyderio poziciją Klaipėdos „Atlantui“. Trakiškius taip pat gali aplenkti ir čempionas Vilniaus „Žalgiris“, sužaidęs pora rungtynių mažiau.

Prieš rungtynes buvo apdovanotas geriausiu II „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rato geriausiu treneriu išrinktas „Sūduvos“ strategas Aleksandras Veselinovičius. Tuo tarpu jo kolegai varžovų komandoje Albertui Rybakui šios rungtynės buvo debiutas, stovint už ekipos vairo.

Neaišku, kaip rungtynės būtų pasibaigusios, „Trakams“ išnaudojus geriausią savo progą pirmojo kėlinio pradžioje. Jau 13-ą minutę išvesti riterius į priekį privalėjo Davidas Aršakianas. Puolėjas fantastišku piruetu už nugaros paliko gynėją, prasimetė kamuolį pro vartininką, bet smūgiu neįtikėtinai pataikė į tuščių vartų virpstą.

Savo argumentų turėjo ir žiūrovų aktyviai palaikomi sūduviškiai, porą kartų privertę padirbėti Igną Plūką. Kėlinio viduryje svečių vartininkas ne be vargo atrėmė tolimą Povilo Leimono šūvį, o prieš pertrauką jam teko šuoliu atmušti solidų Predrago Pavlovičiaus baudos smūgį.

Rungtynių pradžioje sukūręs momentą D.Aršakianui, Rokas Masenzovas dar sykį pademonstravo savo sugebėjimą aštrinti atakas ir kėlinio pabaigoje, bet labai geras jo perdavimas iš krašto tarsi peiliu perpjovė visą „Sūduvos“ baudos aikštelę. Vis tik, net keturi ten buvusių komandos draugų kamuolys nesurado.

Sužaidus valandą, R.Masenzovas surengė dar vieną pavojų prie aikštės šeimininkų vartų. Laiku įkirtęs į baudos aikštelę jis vos nepasinaudojo gynybos nesusikalbėjimu, bet nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartus.

Netrukus „Trakams“ į aikštę teko leisti 17-metį gynėją Simoną Jurgilą, nes mačo tęsti nebegalėjo traumuotų žaidėjų sąrašą papildęs komandos naujokas Georgios Pelagias. Kėlinio viduryje lengviau galėjo atsikvėpti Algis Jankauskas. Marijampoliškiui labai pasisekė, kad teisėjas parodė tik geltoną kortelę, gynėjui nugriovus prieš vartus bepabėgantį D.Aršakianą.

Artėjant mačo pabaigai, ėmė ryškėti svečių nuovargis. „Sūduvos“ atakos tapo vis grėsmingesnės. Iš geros pozicijos kiek nevykusiai mušė Ernestas Veliulis, vėliau Vaido Slavicko perdavimo nepasiekė T.Radzinevičius.

Vis tik puolėjo ir gynėjo tandemas mačui artėjant prie pabaigos surengė rezultatyvią ataką. Vienas rezultatyviausių lygos futbolininkų T.Radzinevičius laimėjo oro dvikovą prieš Arūną Klimavičių ir galva nukreipė kamuolį į tinklą.

Netrukus puikią progą padvigubinti pranašumą turėjo Admiras Kecapas, bet gynėjų baudos aikštelėje užmirštas saugas mušė visa šalia virpsto.

Per likusį laiką surengti varžovų vartų šturmo „Trakams“ pritrūko jėgų.

Marijampolės „Sūduva“ – Trakų „Trakai“ 1:0 (0:0) Sūduva“: I. Kardumas, M. Činikas, V. Slavickas, A. Jankauskas, M. Jablanas, P. Leimonas (75 min. P. Janušauskas), E. Veliulis (79 min. V. Baranovskis), A. Kecapas, N. Jamakas, P. Pavlovičius (56 min. E. Jankauskas), T. Radzinevičius. „Trakai“: I. Plūkas, A. Klimavičius, D. Česnauskis, G. Pelagias (62 min. S. Jurgilas), M. Leonavičius (88 min. D. Šėgžda), M. Vorobjovas, J. Zasavickis, A. Gurenka, A. Byčenokas, R. Masenzovas (81 min. A. Kazakevičius), D. Aršakianas.

Įvarčiai: T.Radzinevičius (85).

Geltonos kortelės: A.Jankauskas (65); A.Klimavičius (45).

Tai jau trečiasis iš eilės „Trakų“ pralaimėjimas.

„Trakai“, po 18 rungtynių turintys 36 taškus, turnyro lentelėje užima antrąją vietą. „Sūduva“, per 17 mačų surinkusi 31 tašką, žengia ketvirta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.