Pavyzdys Lietuvai: Estijos futbolininkas – „Liverpool“ klube

„Liverpool“ klubas paskelbė, kad sudarė sutartį su gynėju iš Estijos Ragnaru Klavanu. Estijos rinktinės kapitonas su Anglijos „Premier“ lygos klubu sutarė dėl trejų metų kontrakto.

R.Klavanas tapo „Liverpool“ nariu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Klavanas tapo „Liverpool“ nariu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 2:59 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:29 AM

R.Klavanas gaus 5 milijonus eurų ir priedus iš Vokietijos „Augsburg“ klubo.

R.Klavanas – tikra Estijos futbolo pažiba.

2009 metais jis pradėjo žaisti olandų klubo AZ pirmojoje komandoje. 2012 metais jis persikėlė į „Augsburg“ klubą ir čia patraukė „Liverpool“ trenerio Juergeno Kloppo dėmesį.

„22 metus svajojau patekti į Anglijos „Premier“ lygą ir tapti šio nuostabaus klubo dalimi. „Premier“ lyga yra pati įdomiausia pasaulyje. Tai futbolo namai“, – „Liverpool“ klubo svetainėje cituojamas R.Klavanas.

J.Kloppas jau kurį laiką siekė sustiprinti centro gynėjų poziciją. Jam naujų žaidėjų prireikė, kai buvo nutarta atsisveikinti su Kolo Toure, o Martinas Skrtelis parduotas Stambulo „Fenerbahce“ klubui.

„Liverpool“ centro gynėjas prancūzas Mamadou Sakho turėtų praleisti sezono startą dėl Achilo traumos.

J.Kloppas jau yra pasirašęs sutartis su „Mainz“ vartininku Loris Kariusu, „Schalke“ centro gynėju Joeliu Matipu, Belgrado „Crvena zvezda“ saugu Marko Grujičiumi ir „Southampton“ puolėju Sadio Mane.

Praėjusių metų pabaigoje Anglijos „Premier“ lygoje debiutavo Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Arlauskis. Su „Watford“ sutartį pasirašęs vartų sargas nesugebėjo įsitvirtinti Anglijos „Premier“ lygos klube ir išvyko į Ispaniją, kur  jam irgi sekėsi sunkiai.

Šiuo metu aukščiausią tašką pasiekusiu Lietuvos futbolininkais yra paskutinį kartą į rinktinę atvykti atsisakęs G.Arlauskis, vilkintis „Watford“ marškinėlius ir su Lisabonos „Sporting“ sutartį pasirašęs puolėjas Lukas Spalvis.

G.Arlauskis praėjusį sezoną iš „Watford“ klubo buvo išsiųstas į Ispanijos komandą „Espanyol“, bet ir joje nesugebėjo įsitvirtinti, o tada dar patyrė ir traumą. Dabar G.Arlauskis mėgina vėl įsitvirtinti „Waftord“ klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.