Įvertino specialistas: „Malta tyčia pralaimėjo Lietuvai? Teoriškai – įmanoma“

Kai Maltos žiniasklaida iškėlė prielaidą, kad jų nacionalinė rinktinė praėjusia savaitę specialiai pralaimėjo Lietuvos futbolininkams pasaulio čempionato atrankoje 0:2, savo nuomone pasidalino ir didžiausios Lietuvoje lažybų bendrovės „Topsport“ vadovas Gintaras Staniulis. Jis teigia, kad tokia maltiečių prielaida yra tik teoriškai įmanoma.

Lietuvos futbolo rintkinė<br>AP nuotr.
Lietuvos futbolo rintkinė<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir topsport.lt inf.

2016-10-19 18:29, atnaujinta 2017-05-10 14:20

„Perskaičiau, kad didelį įtarimą sukėlė 95 procentai laimėtų bilietų. Iš praktikos galiu pasakyti, kad favoritui laimėjus prieš silpnesnįjį, labai dažnai laimėjimų procentas būna dar didesnis. Juk normalu, kad žmonės stato už stipresnįjį. Teorinių galimybių būti galėjo, tačiau sunkiai įsivaizduoju, kad taip nutiko Lietuvos ir Maltos ekipų rungtynėse, – pasakojo G. Staniulis, pripažinęs, kad skandalas yra dirbtinis.   „Čia nėra jokio skandalo, nes jei čia būtų skandalas, jį būtų galima susigalvoti praktiškai kiekvienose rungtynėse. Darėme monitoringą ir jokių nukrypimų nuo normų nepastebėjome. Eilinis normalus įvykis“, – dėstė lažybų bendrovės vadovas.

Prieš minėtas rungtynes delegatas užėjo į abiejų komandų rūbines ir palinkėjo garbingo žaidimo. Nors Maltos žiniasklaidoje tai buvo pažymėta, kaip signalas, tačiau nepažymėta, kad delegatas taip elgėsi pagal protokolą. Patys Lietuvos rinktinės žaidėjai pažymėjo, kad delegatas į jų rūbinę užsuko toli gražu ne pirmą kartą.   Tiesa, Maltos futbolininkai galėjo lažintis Azijos kontorose, tačiau ir tokią galimybę G. Staniulis atmeta.

„Aš suprantu, kada pusiau profesionalių klubų sportininkai dėl negaunamų algų Azijos kontorose pasistato kelis tūkstančius eurų ir už to „užsidirba“ pragyvenimui. Tačiau rinktinėje žaidžia futbolininkai, kurie pragyvenimui užsidirba sąžiningu būdu. Todėl neįsivaizduoju, kas turėtų dėl kelių tūkstančių rizikuoti savo karjera ir reputacija. Taip pat neįsivaizduoju, kaip tai reiktų įgyvendinti.   Jau kurį laiką Lietuvoje pastebiu žmones galvojančius, jog jeigu Azijos lažybų rinka – tai ten sumos neskaičiuojamos. Baikite. Ten daromi didžiuliai monitoringai, nes kiekvienas nešvarus sandoris jiems kainuoja pinigus.

Ir galiausiai, ar jūs pastebėjote kažką nešvaraus tose rungtynėse? Baudinys? Gal.. Bet jei būsime tokie smulkmeniški, tai įtarti galima praktiškai visas rungtynes“, – pokalbį užbaigė G.Staniulis.

Sužaidusi trejas pasaulio futbolo čempionato F atrankos grupės rungtynes, Lietuvos rinktinė rikiuojasi ant antrojo turnyro lentelės laiptelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.