Baltijos sesučių futbolo košmaras: trys dienos – 16 praleistų įvarčių

Lietuvai, Latvijai ir Estijai rungtynės baigėsi nesėkmingai.<br>lrytas.lt montažas.
Lietuvai, Latvijai ir Estijai rungtynės baigėsi nesėkmingai.<br>lrytas.lt montažas.
Estai nesugebėjo priešintis belgams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Estai nesugebėjo priešintis belgams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Latviams mušė ir C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Latviams mušė ir C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 14, 2016, 4:02 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:40 PM

Trys Baltijos šalys ilgam atsimins atrankos į pasaulio futbolo čempionatą 4-ąjį turą. Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinktinės patyrė tikrus smūgius, o pastarajai komandai teko išgyventi visišką košmarą. Lietuva, Estija ir Latvija kartu sudėjus praleido 16 įvarčių, o įmušė dukart.

Šalių sesučių ašaros byrėti pradėjo nuo penktadienį.

Trnavoje iki to momento puikių žaidimu žavėjusi Lietuvos futbolo rinktinė atrodė visiškai sutrikusi ir nesugebėjo priešintis Slovakijai.

Šeimininkai šventė pergalę 4:0.

„Matėsi ir individualus, ir kolektyvinis varžovų meistriškumas. Kai jie važiavo aukščiausia pavara, mums trūkdavo pusės žingsnio ir tai pirmajame kėlinyje lėmė neigiamą rezultatą. Kalbėjau su slovakų žaidėjais ir jie sakė, kad labai gerai išstudijavo mūsų žaidimą. Jie labai rimtai ruošėsi rungtynėms ir mes matėme, ką jie gali padaryti, kai yra gerai pasiruošusi“, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės Edgaras Jankauskas, kuris neslėpė, kad dvikovoje įžvelgė ir teigiamų aspektų.

Tai buvo pirmasis Lietuvos rinktinės pralaimėjimas F grupėje. Iki šiol lietuviai pirmavo prieš slovėnus, bet mačas baigėsi 2:2, o Škotijoje irgi privertė varžovus lyginti rezultatą (1:1). Lietuviai yra nugalėję Maltos komandą. Kitos rungtynės vyks jau kitąmet. E.Jankausko ekipa susitiks su Anglijos futbolininkais.

Slovakija – Lietuva 4:0. A.Nemec (12), J.Kučka (15), M.Škrtelis (36), M.Hamšikas (86).

Stabdė Cristiano Ronaldo

Geriausiai iš trijų Baltijos šalių sekėsi latviams, kurie kurį laiką varžėsi su Portugalijos rinktine. Europos čempionų komandoje įvarčius mušė ir Cristiano Ronaldo. Portugalai latvius palaužė antrojoje rungtynių pusėje ir laimėjo 4:1.

Į latvių vartus buvo skirti du 11 metrų baudiniai. C.Ronaldo vieną įmušė, o kito ne. 67 minutę latviai išlygino (1:1), bet po trijų minučių praleido įvartį.

Jų žaidimas galutinai subyrėjo 85-ąją minutę, kai vėl įmušė C.Ronaldo, o per pridėtą laiką portugalai pažymėjo dar vieną įvartį.

Latviai kamuolį kontroliavo 30 procentų laiko ir į vartus smūgiavo 3 kartus.

„Skirtumas – didelis, bet man nėra gėda dėl savo žaidėjų, nes jie atidavė visas jėgas. Varžovai turėjo aukščiausios klasės futbolininkus ir mums nepavyko kovoti kaip komandai, ypač per paskutines minutes. Tačiau man patiko, kad vienu metu išlyginome rezultatą. Emocijos buvo puikios“, – pozityvą įžvelgti mėgino latvių treneris Marianas Paharas.

Latvijos rinktinei tai buvo trečioji nesėkmė iš eilės. B grupėje latviai nugalėjo tik Andorą – 1:0.

Portugalija – Latvija 4:1. C.Ronaldo (28, 85), R.Carvalho (70), B.Alvesas (90+2/ A.Zjuzinis (67).

59 minutę C.Ronaldo neįmušė 11 metrų baudinio.

Dar vienas estų košmaras

Estijos rinktinės rezultatas net ir palyginus su lietuvių ar latvių – kažkas siaubingo. Estijos rinktinė net 1:8 pralaimėjo Belgijos futbolininkams.

Belgai pirmuosius tris įvarčius mušė praktiškai kas 8 minutes. Antrajame kėlinyje vieną įvartį įsimušė ir estų žaidėjas.

Estų žiniasklaida šį pralaimėjimą vadino tragedija. Atranką į pasaulio čempionatą estai pradėjo irgi skambiu pralaimėjimu – 0:5 nusileido Bosnijos ir Hercegovinos ekipai.

„Po tokių pralaimėjimų galima sakyti, kad taktiškai pasiekėme patį dugną. Mes manėme, kad mums pavyks geriau susitvarkyti su situacija. Belgijos rinktinė žaidė nuostabiai. Man tai – sunki pamoka. Mūsų komanda į mačą žiūrėjo pernelyg optimistiškai. Bandėme spausti varžovus ir tai mums labai daug kainavo“, – teigė Estijos rinktinės treneris Martinas Reimas.

Estai H grupėje yra nugalėję tik nykštukinę Gibraltaro komandą, kurią sutriuškino 4:0.

Belgija – Estija 8:1. T.Meunier (8), D.Mertensas (16, 68), E.Hazard (25), Y.Carrasco (62), R.Klavanas (64 – į savo vartus), R.Lukaku (83, 88).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.