Neapolyje dviem šūviais nužudytas „Napoli“ klubo jaunasis futbolininkas

Penktadienį po pietų Italiją sudrebino kol mažai suvokiama tragedija – vidury baltos dienos, matant begalei žmonių, dviem šūviais į galvą nužudytas 21-erių jaunuolis Renato Di Giovanni, kuris atstovavo „Napoli“ futbolo klubo jaunimo ekipai ir prieš gerus metus buvo siūlomas į pagrindinę Italijos „Serie A“ lygos ekipą.

R.Di Giovanni pasivijo motoroleriu važiavęs vyras, išsitraukė ginklą ir du kartus šovė futbolininkui į galvą.<br>gazzetta.it
R.Di Giovanni pasivijo motoroleriu važiavęs vyras, išsitraukė ginklą ir du kartus šovė futbolininkui į galvą.<br>gazzetta.it
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-28 13:25, atnaujinta 2017-04-11 06:57

Kaip teigiama, ramiai sau vaikštinėjantį Neapolio priemiesčio gatvelėmis R.Di Giovanni pasivijo motoroleriu važiavęs vyras, išsitraukė ginklą ir du kartus šovė futbolininkui į galvą. Po to nusikaltėlis dingo iš įvykio vietos. Kriminalinės medicinos ekspertų duomenimis, jaunuolis mirė vietoje.

„Kaip supratome, auką motoroleriu važiavęs nusikaltėlis ilgai sekė ir ieškojo patogaus momento nužudyti. Nežinia kodėl, tas patogus momentas buvo matant tiek daug liudininkų“, – aiškino policijos pareigūnai.

Kaip praneša portalas gazzetta.lt, jaunuolis buvo vienas iš perspektyvių futbolininkų, kurį net į peržiūras kvietėsi ir pagrindinė „Napoli“ komanda.

Kaip išsiaiškino italų žurnalistai, R.Di Giovanni buvo geraširdis vaikinas, tačiau prieš metus netikėtai metė treniruotis, mažai skyrė dėmesio sportui. Aiškinama, kad jis susidėjo su kriminaliniu pasauliu ir pusmetį pardavinėjo narkotikus.

Praėjusių metų lapkritį R.Di Giovanni ir dar penkis vyrus policija sulaikė už marihuanos ir hašišo pardavinėjimą. Tačiau paleido. Kaip teigė prokurorai, visi nusikalstamos grupės nariai buvo pasidalinę vaidmenimis, o R.Di Giovanni buvo skirtos elementarios pareigos – būti gatvėje ir pranešti, kur tiksliai galima būti gauti narkotikų.

Italijos žiniasklaida jau svarsto versiją, kad prasidėjo didelė kova dėl narkotikų platinimo įtakos sferų. Mat netoli nuo penktadienio nužudymo vietos, trečiadienį buvo šaudyta prie vieno iš Neapolio D lygos ekipoje žaidžiančio futbolininko namų. Teigiama, kad nukentėjo nežinomas vyriškis – jam buvo peršauta koja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.