Žiauriai sumušta buvusi Ukrainos futbolo žvaigždė neišgyveno – mirė kančiose

V.Čanovas<br>dynamo.kiev.ua
V.Čanovas<br>dynamo.kiev.ua
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-09 09:57, atnaujinta 2017-04-10 11:20

Ukrainos visuomenė šokiruota – vienas garsiausių Ukrainos futbolo vartininkų Viktoras Čanovas vasario 8-ąją mirė Kijevo ligoninėje. 57-erių vyras, žibėjęs praėjusio šimtmečio devintame dešimtmetyje Kijevo „Dinamo“ klube, į gydymo įstaigą buvo atvežtas dar sausio 20-ąją, tačiau mažai kas apie tai žinojo. Po garsenybės mirties pradėjo aiškėti tikrosios šios tragedijos aplinkybės.

Ukrainos žiniasklaida sužinojo, kad sausio 20 dienos vakare į namus savuoju visureigiu važiuojantį V.Čanovą sustabdė kol kas neįvardinti nusikaltėliai ir žiauriai sumušė. Vyras buvo talžomas taip žiauriai, kad V.Čanovui skilo kaukolė, jam ligoninėje diagnozuoti daugybiniai kaulų lūžiai.

Sporto įžymybė buvo atvežta į dešiniajame Kijevo krante esančią miesto ligoninę, vyrui buvo atlikta skubi galvos operacija.

Medikai dar tikėjosi, kad futbolo legenda išgyvens – po dienos jis bandė atsigauti, tačiau gydytojai specialiai sukėlė dirbtiną komą, kad būtų kuo mažiau komplikacijų.

Vyras ligoninėje reanimacijoje buvo daugiau kaip dvi savaites ir trečiadienį iškeliavo Anapilin. Medikai neaiškina tikslios mirties priežasties.

Giminės tikino, kad tik keli V.Čanovo draugai padėjo sunkiu momentu, o garsusis „Dinamo“ klubas, nors ir žinojo apie nelaimę, net nebandė pasidomėti apie vyro sveikatą.

Kodėl ir kas žiauriai sumušė V.Čanova, bando aiškintis vietos prokuratūra. Nežinia, ar tai susiję su finansiniais reikalais ar legenda tapo tik atsitiktinio apiplėšimo auka.

Pasirodė ir dar viena mirties versija, kurią pateikė ketvirtadienį Anapilin iškeliavusio vyro draugas: neva, galvos traumas V.Čanovas gavo ne nusikaltimo metu, o kritęs namie. Aiškinama, kad naktį buvęs futbolininkas buvo nutaręs atsigerti vandens, leidosi iš antrojo aukšto į pirmąjį ir krito. Tuomet jam ir skilo kaukolė bei lūžo kaulai. 

V.Čanovas, aštuonerius metus (1982-1990) žaidęs Kijevo „Dinamo“ ekipoje, triskart tapo SSRS čempionu, penkis kartus kėlė SSRS futbolo taurę, 1986 metais tapo Taurių taurės turnyro laimėtoju, 1988 metų Europos čempionato vicečempionu SSRS rinktinės sudėtyje bei buvo 1986 metais buvo pripažintas geriausiu SSRS vartininku.

Garsenybė žaidė ne tik Ukrainoje ir Rusijoje, tačiau karjerą kelis metus tęsė Izraelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.