„Trakų“ futbolininkus pražudė klaidos ginantis

Lietuvos futbolo vicečempionų klubas „Trakai“ penktosiose kontrolinėse priešsezoninėse svečiuose 2:4 pralaimėjo „Riga“ komandai. Įvarčius lietuviams pelnė Tadas Labukas ir Arūnas Klimavičius.

„Trakai“ praleido keturis įvarčius.<br>fkt.lt nuotr.
„Trakai“ praleido keturis įvarčius.<br>fkt.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkt.lt ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2017, 2:37 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:13 AM

„Trakų“ vyriausiasis treneris Olegas Vasilenka šįsyk eksperimentavo sudėtimi, ant suolo rungtynių pradžioje palikęs kelis pagrindinius žaidėjus, tačiau šansą suteikęs kitiems. Be to, „Trakų“ ekipa vis dar buvo priversta rungtyniauti be Aleksandro Byčenoko, Luko Kochanausko, Jurijaus Mamajevo ir tik prieš savaitę į rikiuotę grįžusio Vaidoto Šilėno.

„Turėjome užduotį neleisti įžaisti jiems kamuolio, puolimo grandžiai spausti jų gynėjus. Manau, kad mums tai pavyko. Gaila, kad klaidos pirmajame kėlinyje sumažino mūsų šansus“, – po dvikovos kalbėjo Justinas Januševskis.

Rygos komanda per pirmąjį kėlinį sumušė tris įvarčius, tačiau tuomet į aikštę riterių treneris metė T.Labuką, Darių Kazubovičių bei Oscarą. Žaidimas iškart tapo gyvesnis, aktyvesnis, pasipylė progos. Vienoje jų, T.Labukas nukreipė komandos draugų siųstą kamuolį bei pelnė jau trečią įvartį pasirengimo cikle.

Netrukus tas pats T.Labukas pabandė mušti baudos smūgį, kamuolys pataikė į virpstą, nuo jo atšoko Arūnui Klimavičiui ir pastarasis dar labiau priartino „Trakus“ prie varžovų.

„Po antrojo įvarčio pradėjome dar labiau spausti varžovus, norėjome išlyginti rezultatą. Gaila, kad nepavyko, tačiau treneris padėkojo už pastangas“, – sake J.Januševskis.

Pasinaudoję trakiškių atakomis, Rygos futbolininkai pelnė ketvirtąjį įvartį ir pasiekė pergalę.

Rezultatas nedžiugina, bet žaidimas nebuvo blogas. Rūbinėje nuotaikos tokios, kad sužaidėme turbūt geriausias rungtynes pasiruošimo etape“, – dėstė „Trakų“ simbolis.

„Trakai“ kitas rungtynes su Rygos „Metta“ žais penktadienį Vilniaus „Sportimos“ manieže. Tai bus „Winter Cup“ turnyro rungtynės.

Dvikovą su „Riga“ trakiškiai pradėjo šios sudėties: I.Plūkas, J.Januševskis, A.Klimavičius, P.Krukas, D.Česnauskis, V.Borovskis, R.Masenzovas, M.Šiško, S.Čyžas, A.Wakili, P.Malinauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.