Netikėtas protestas prieš teisėjo sprendimą: vartininkas specialiai praleido tris įvarčius

Vartininkas darė viską, kad tik praleistų įvarčius.<br>youtube.com
Vartininkas darė viską, kad tik praleistų įvarčius.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2017, 6:47 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 5:00 PM

Vietnamo futbolo čempionate sulaukta netikėto akibrokšto: pasipiktinusi teisėjo sprendimu komanda darė viską, kad pralaimėtų, o vartininkas tik ir laukė smūgių – kad praleistų įvartį.

Šalies čempionato rungtynes žaidė Dongtamo „Long An“ ir Hošimino „City“ ir iki antrojo kėlinio 35-osios minutės rezultatas buvo 2:2. Tačiau tuomet įvyko situaciją, po kurios viskas pasikeitė: vienoje iš atakų, skersuojant į Dongtamo ekipos baudos aikštę, dėl kamuolio kovojęs Hošimino klubo futbolininkas užsikabino už gynėjo kojos, tačiau arbitras nutarė, kad reikia skirti 11 metrų baudinį į „Long An“ vartus.

„Nuskriaustos“ komandos žaidėjai protestavo apie 10 minučių, bet teisėjas buvo neperkalbamas. 45-ąją minutę „City“ žaidėjas galiausiai stojo mušti baudinį – tuo metu, kai jis smūgiavo, vartininkas specialiai nusisuko nuo kamuolio ir jis be vargo įskriejo į vartus.

Nuo vidurio aikštės pradėję Dongtamo futbolininkai atidavė varžovams kamuolį ir visiškai nepuolė varžovų, o prie vartų priartėjus žaidėjui, vartininkas vietoj to, kad gaudytų smūgiuojamą kamuolį, padarė kuliavirstį.

Ketvirtasis teisėjas tuo metu rodė, kad liko žaisti dar 10 pridėtų minučių. Hošimino klubas dar pelnė vieną įvartį ir laimėjo dvikovą 5:2.

Tačiau dėl teisėjo sprendimo skirti 11 metrų baudinį „Long An“ padavė protestą ir reikalauja peržaisti mačą bei nušalinti blogai dvikovai vadovavusį arbitrą.

Viena paguoda, kad „Long An“ ekipos nariai vis dėlto imitavo kovą ir nestovėjo ar nepasitraukė iš aikštės – tuomet klubas gautų baudą ir iš jo būtų atimti iškovoti taškai.

Dongtamo klubas po savaitgalio skandalingo mačo užima paskutinę 14 vietą – jis turi vos 4 taškus. Tuo tarpu Vietnamo sostinės ekipa su 7 taškais yra aštunta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.