Garsiausias „Žalgirio“ naujokas padovanojo klubui pirmą sezono trofėjų – LFF supertaurę

„Žalgiris“ – čempionas.<br>S.Čirbos nuotr.
„Žalgiris“ – čempionas.<br>S.Čirbos nuotr.
Sezonas prasideda LFF supertaurės maču.<br>T.Bauro nuotr.
Sezonas prasideda LFF supertaurės maču.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2017, 1:49 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:36 AM

Sekmadienį pakilo 2017 metų Lietuvos klubinio sezono uždanga. „Sportimos“ manieže vykusiose LFF Supertaurės finalo rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ po įtemptos kovos 1:0 palaužė „Trakų“ komandą, o lemiamą įvartį nugalėtojams įmušė naujokas MahamaneTraore.

11 minutę „Žalgiris“ sukėlė pirmą rimtesnį pavojų prie varžovų vartų, kai dešiniajame krašte palei galinę liniją Vytautas Lukša prasmuko pro varžovą ir atliko pavojingą perdavimą į vartininko aikštelę, bet paskutinę akimirką pavojus buvo neutralizuotas. Po kelių minučių tas pats krašto saugas išbandė vartininko Igno Plūko pirštinių tvirtumą.

18 minutę žalgiriečiai“ buvo arčiausiai įvarčio, kai po pakelto kampinio Mamadou Mbodjis akrobatišku smūgiu iš arti smūgiavo į vartininką.“Trakai“ toliau turėjo gintis nuo vis pasikartojančių Lietuvos čempionų išpuolių.

27 minutę po dar vieno kampinio Matija Ljujičius sulaukė perdavimo už baudos aikštelės ribų ir vienu lietimu galingai smūgiavo kamuolį, bet pataikė šalia vartų.

32 minutę „senosios sostinės riteriai“ surengė pirmą pavojingą išpuolį. Ekipos naujokas AbboWakili sprintavo nuo aikštės vidurio kairiuoju kraštu ir prasmuko pro visus įj gynusius varžovus, bet ataką užbaigė smūgiu į Armantą Vitkauską, kuris apsaugojo savo komandą nuo didelių nemalonumų.

Vilniaus klubas nebuvo išblaškytas tokios atakos ir toliau raižė „Trakų“ gynybą. Darvydas Šernas ir Slavko Blagojevičius iš patogių pozicijų galėjo įmušti, bet I. Plūkas nepriekaištingai gynė savo vartus. Prieš kėlinio pabaigą M. Ljujičius tolimu šūviu išbandė vartininko budrumą, bet šis ir vėl sužaidė gerai.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ jau nebuvo tokia dominuojanti jėga ir „Trakai“ buvo drąsesni prie oponentų vartų. Visgi kokybiškiau atakas rengė Valdo Dambrausko auklėtiniai, kurių smūgius dažniausiai blokuodavo gynėjai.

72 minutę kontratakoje „žalgiriečių“ naujokas Mahamane Traore gražiai išvedė D. Šerną į baudos aikštelę, bet jis nespėjo smūgiuoti ir atsikratyti oponentų priežiūros. Po poros minučių M. Mbodjis nesėkmingai smūgiavo galva.

77 minutę „Žalgiriui“ pavyko pralaužti ledus ir išsiveržti į priekį. Po kampinio Bahrudinas Atajičius smūgiavo į vartus pažeme ir šį smūgį atlaikė I. Plūkas, bet jam tvirtai kamuolio sugauti nepavyko ir sumaištimi pasinaudojo M. Traore, pasiuntęs kamuolį į vartų tinklą kelių žaidėjų apsuptyje. Tai buvo debiutinis maliečio įvartis.

Rungtynės baigėsi „Žalgirio“ pergale 1:0. Vilniečiai LFF Supertaurę iškovojo jau šeštą kartą ir šioje apdovanojimų kategorijoje yra nepralenkiami Lietuvoje.

Rungtynių statistika: Vilniaus „Žalgiris“ – „Trakai“ 1:0 (0:0)

Įvarčiai: 77 min. A. Traore (1:0)

Vilniaus „Sportimos“ arena, 2918 žiūrovai

Teisėjas: Robertas Valikonis

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Trakai“ 1:0. 77 min. M.Traore.

Per pirmas penkiolika antrojo kėlinio minutes aikštėje ir toliau dominavo vilniečiai, kurie niekaip nesugebėjo įmušti ir sukurti itin pavojingų situacijų varžovų aikštės pusėje.

Įvartis! Po to, kai I.Plūkas neužtikrintai atrėmė žalgiriečio smūgį, baudos aikštelėje kilo sąmyšis – daugybė žaidėjaų bandė pirmi pasiekti kamuolį, o tai pavyko „Žalgirio“ naujokui Mahamane Traore, kuris nukreipė kamuolį į vartus ir išvedė Lietuvos čempionus į priekį.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Trakai“ 0:0

Pirmąsias 15 minučių aikštėje vyko gana lygi kova, bet pranašumą turėjo žalgiriečiai – jie dažniau kontroliavo kamuolį, rėmė žaidimą daugybe perdavimų.

Realiausią progą pasižymėti turėjo 17-ąją minutę, kai iš arti galingai smūgiavo Mamadou Mbodjis, bet puikią reakciją demonstravo „Trakų“ vartininkas Ignas Plūkas.

„Žalgiris“ toliau dominavo aikštėje ir kūrė pavojingus epizodus, tačiau žaidybinės persvaros įvarčiais paversti nesugebėjo. „Trakai“ kantriai gynėsi, o patys didesnės grėsmės varžovams nekėlė.

Pirmasis rungtynių kėlinys baigėsi be įvarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.