Rusija skalambija apie sąmokslo atskleidimą: iš jos bus siekiama atimti pasaulio futbolo čempionatą

Nors dėl didelių problemų su sportininkų dopingo vartojimu ir toleruojančio valstybės požiūrio į šį sporto vėžį Rusija jau nukentėjo, šios valstybės pareigūnai tikina, baisiausios bėdos Didžiosios Rusijos laukia ateityje. Aukšti šios šalies Užsienio reikalų ministerijos pareigūnai tikina gavę informacijos, kad greitu laiku užsienio žiniasklaidoje prasidės tikras pjudymas dėl 2018 metų pasaulio futbolo čempionato. Bus rimčiausiai siekiama atimti iš rusų kitąmet suplanuotą planetos futbolo čempionatą.

Rusijos prezidentas V.Putinas<br>AFP nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 6:16 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 6:54 AM

„Labai greitai, po tam tikro laiko, mes visi būsime liudininkai to, kaip aktyviai Vakarai ves savo veikla viena kryptimi, siekdami pakenkti vienam Rusijoje vyksiančiam renginiui, jo organizavimui“, – miglotai ir pradžioje be aiškių pavadinimų kalbėjo Rusijos Užsienio reikalų ministerijos oficiali atstovė Marija Zacharova.

Abstrakčiai pakalbėjusi apie galimas grėsmes sporto renginiams, M.Zacharova detalizavo savo žodžius: „Pagrindinis šio puolimo tikslas bus pakirsti pasitikėjimą ir atimti iš Rusijos kitais metais vyksiančias varžybas. Bus panaudotos visos įmanomos informacinės galimybės, kurios turėtų paveikti visuomenės ir bendruomenės nuomonę dėl renginio“.

Paskutinį kozirį Užsienio reikalų ministerijos atstovė metė užsienio žurnalistams: „Pamatysime iš jūsų pusės aiškių staigmenų“.

M.Zacharova priminė 2014-ųjų Sočio olimpiadą, kai užsienio žiniasklaida rašė apie nevykusią organizaciją, blogas statybas ir vykdė „juodąją šmeižimo kampaniją“.

2018 metų pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje numatomas vykdyti birželio 14 – liepos 15 dienomis vienuolikoje miestų: Maskvoje, Sankt Peterburge, Kaliningrade, Volgograde, Kazanėje, Žemutiniame Naugarde, Samaroje, Saranske, Rostove prie Dono, Sočyje ir Jekaterinburge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.