Naujos technologijos futbole: video asistentas ištaisė net dvi teisėjo klaidas

A.Griezmanno įvartis nebuvo įskaitytas<br>AFP/Scanpix
A.Griezmanno įvartis nebuvo įskaitytas<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2017, 4:21 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 9:08 PM

Nors antradienį draugiškame Ispanijos ir Prancūzijos futbolo rinktinių mače pergalę 2:0 šventė ispanai, tačiau švieslentėje žibantis rezultatas galėjo būti ir visai kitoks – rungtynėse panaudota video asistento technologija ištaisė net du klaidingus arbitro sprendimus.

Už stadiono ribų dirbantis aikštės teisėjų asistentas, abejotinus momentus atidžiai peržiūrintis specialiai įrengtame ekrane, pirmą rimtesnį sprendimą priėmė prieš pat ilgąją pertrauką, kai po Antoine'o Griezmanno smūgio kamuolys atsidūrė ispanų vartų tinkle.

Tuomet aikštės teisėjas įvartį įskaitė, tačiau po keliasdešimt sekundžių trukusio pokalbio su vaizdo medžiagą peržiūrėjusiu asistentu, jis savo sprendimą pakeitė – įvartis buvo pelnytas iš nežymios nuošalės.

Antrajame kėlinyje Ispanijos futbolininkus į priekį išvedęs Gerardo Deulofe tikslus smūgis taip pat sukėlė diskusijas ir buvo įskaitytas tik po vaizdo pakartojimo.

„Aišku, be šios technologijos rezultatas būtų buvęs visai kitoks, bet tokia futbolo evoliucija.

Gal dabar ji buvo nepalanki mums, tačiau apskritai tai leis užtikrinti visišką nešališkumą“, – po pralaimėjimo svarstė Prancūzijos strategas Didieras Deschampsas.

Video asistento technologija šiuo metu visa dar yra testuojama, tačiau FIFA tikisi, kad ją bus galima naudoti artėjančiame 2018-ųjų pasaulio čempionate Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.