Rusija pildo futbolo tribūnas: dalina ir nemokamus bilietus

FIFA Konfederacijų turnyras tik prieš ketverius metus Brazilijoje galėjo pasigirti didesniu susidomėjimu, tačiau Rusija sugalvojo, kaip papildyti žiūrovų skaičių tribūnose.

Per Konfederacijų taurės rungtynes galima išvysti ir tuščių sektorių. Tačiau tai įprasta kovoms, kur nėra Rusijos rinktinės.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Per Konfederacijų taurės rungtynes galima išvysti ir tuščių sektorių. Tačiau tai įprasta kovoms, kur nėra Rusijos rinktinės.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 4:43 PM

Nors Rusija skelbė, kad FIFA pardavė 65 procentus bilietų į pasaulio čempionato apšilimu vadinamą turnyrą, vis garsiau kalbama, jog realybė – kitokia. 

Esą sirgalių yra kur kas mažiau, o jų daugiau lankosi tik per Rusijos rungtynes.

Bet nuo šiol jų turėtų būti daugiau ir per kitų rinktinių kovas.

Pasak „Business Online“, Rusijos sporto ministerija išsiuntė į Maskvą, Sankt Peterburgą, Sočį ir Kazanę nurodymus užtikrinti žiūrovų skaičių per FIFA Konfederacijų taurės rungtynes.

Esą dar prieš turnyrą Kazanėje jau buvo dalinami nemokami bilietai sirgaliams.

Rusai nurodo, kad sugalvojo skirti nuolaidas ir pritraukti į stadioną žmones, kurie įprastai negalėtų skirti daug lėšų bilietams įsigyti.

„Bilietų programa priklauso nuo FIFA, bet mes deramės. Kainos – rimtos. 76 eurai už vietą – labai brangu, todėl mes pristatėme ketvirtosios kategorijos bilietus, kurių kaina – 15 eurų. Ši kategorija skirta rungtynėms ne su Rusijos komanda. Kai kas rašo, kad yra nemokamų bilietų, tačiau tai – netiesa“, - „Sport-Express“ sakė Rusijos futbolo federacijos prezidentas Vitalijus Mutko

Rusijoje yra pranešimų, kad bilietai dalinami ir paprastiems žmonėms, tačiau Rusijos žiniasklaida skelbia, kad šalis išties vykdo ir socialinę programą.

Esą Rusija ir FIFA nemokamus bilietus skiria nepasiturinčioms daugiavaikėms šeimoms, vaikams iš vaikų namų ar žmonės su negalia.

„Bilietai taip pat suteikiami sporto mokyklų studentams ir savanorystės programų dalyviams“, - rašoma pasaulio čempionato organizacinio komiteto pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.