Vilniaus „Žalgirio“ legenda R.Fridrikas gyrė futbolo sirgaliams padovanotą šventę

„Žalgirio“ klubo 70-mečio šventėje netrūko įsimintinų akcentų. Vyko elektroninio sporto varžybos, griaudėjo koncertas, skambėjo šalies ir miesto vadovų sveikinimai, o istorinių varžovų susitikimą vainikavo puiki „Žalgirio“ pergalė. Šventiniame kontekste išsiskyrė ir legendinių žalgiriečių pagerbimas.

 Robertas Fridrikas gyrė futbolo sirgaliams padovanotą šventę<br> Sauliaus Čirbos nuotr.
 Robertas Fridrikas gyrė futbolo sirgaliams padovanotą šventę<br> Sauliaus Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 5:46 PM, atnaujinta Jun 29, 2017, 7:36 PM

Vien SSRS čempionatuose „Žalgirio“ garbę gynė daugiau nei 200 futbolininkų, o vėliau gausus būrys jaunesnės kartos futbolininkų svariai prisidėjo prie legendinės komandos pergalių Lietuvos pirmenybėse. Antradienį į LFF stadioną susirinko beveik keturios dešimtys skirtingoms „Žalgirio“ kartoms priklausiusių žalgiriečių. Vyriausias šventės dalyvis, 79 metų Romualdas Biliūnas karjerą meistrų komandoje pradėjo kai ji vadinosi Vilniaus „Spartaku“, o jauniausias – Deividas Šemberas, „Žalgirio“ aprangą vilkėjo dar 2015 metais.

„Ilgai laukta šventė atėjo. Prisipažinsiu, neskaičiavau bėgančių metų ir nežinojau, kad „Žalgiris“ šiais metais švenčia jubiliejų, bet sulaukęs pakvietimo į šventę priėmiau jį be dvejonių. Tikrai malonu sugrįžti į Lietuvą, susitikti su buvusiais savo komandos draugais, kurie šiuo metu turi atskirus gyvenimus, pakalbėti, prisiminti. Malonu, kad mus visus pagerbė. Norėtųsi, kad tokių švenčių būtų tik daugiau. Ir dažniau!“, – sakė prieš tris dešimtmečius „Žalgirio“ gretose žibėjęs Robertas Fridrikas.

Liepos 12 d. „Žalgiris“ savo aikštėje susitiks su Bulgarijos čempionais Razgrado „Ludogorets“ futbolininkais. Tai bus pirmosios UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynės. Atsakomasis mačas Razgrade įvyks liepos 19 d.
 
Vertindamas „Žalgirio“ galimybes patekti į kitą varžybų etapą R.Fridrikas teigė, kad viskas yra įmanoma. „Jei pasitaikys gera diena, kaip kad mums 1989 m. su Geteborgu, tai ir dabartinis „Žalgiris“ gali iššauti. O po to jau bus matyti, kaip seksis svečiuose. Vyrai jauni, sveiki, stiprūs. Jei jie gali taip žaisti su Geteborgo komanda, tai ir su kitais varžovais gali kovoti“, – pareiškė R.Fridrikas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.