Ispanijoje suimtas futbolo klubo „Marbella“ savininkas rusas

Ispanijoje suimtas futbolo klubo „Marbella“ savininkas rusas ir dar 10 jo tautiečių, siejamų su daugiau kaip 30 mln. eurų išplovimu, trečiadienį pranešė šalies policija.

 Rusas kaltinamas pinigų plovimu.<br> surinenglish.com nuotr.
 Rusas kaltinamas pinigų plovimu.<br> surinenglish.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-27 16:20

Ta gauja kaltinama Malagos provincijoje savo valdomose įstaigose – futbolo klube, vandens pilstymo į butelius įmonėje bei golfo klube – slėpusi nešvarius pinigus.

Tie asmenys buvo suimti antradienį, nurodė policija.

Ispaniją sukrėtė ištisa virtinė korupcijos skandalų, į kuriuos įsipainiojo įvairių partijų politikai, verslininkai ir futbolo klubai.

Minėtas rusų tautybės asmuo, Aleksandras Grinbergas, nusipirko „Marbella“ 2013-aisiais, kai šis klubas buvo susidūręs su finansiniais sunkumais.

Pasak policijos, jis pasinaudojo tuo klubu, kad pelnytų įtakingų regiono politikų ir verslininkų palankumą.

Pareigūnai apieškojo minėto futbolo klubo, žaidžiančio 3-ojoje Ispanijos divizijoje, būstinę. Pasirodžius pranešimams apie sulaikytą vadovą, „Marbella“ išplatino pranešimą, kuriuo norėjo nuraminti savo gerbėjus.

Pranešama, kad apieškoję 18 vietų, pareigūnai konfiskavo didžiules sumas grynųjų pinigų, 23 prabangius automobilius ir ginklų.

Ispanijos policija nurodė, kad prieš ketverius metus pradėtas tyrimas dėl korupcijos ir organizuotų nusikaltimų padėjo išardyti šalyje veikusių stambių rusų nusikalstamų grupuočių „Solncevskaja bratva“ ir „Izmailovskaja“ padalinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.