Sankt Peterburgo pareigūnas pripažino: pirko stadionui neegzistuojančius ekranus

Rusijos teismas trečiadienį pranešė, kad buvęs Sankt Peterburgo gubernatoriaus pavaduotojas pripažino kaltinimus sukčiavimu, susijusius su 2018 metų Pasaulio futbolo čempionato stadiono statybomis.

 Sankt Peterburgo stadionas buvo statomas daugiau kaip 10 metų
 Sankt Peterburgo stadionas buvo statomas daugiau kaip 10 metų
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2017, 2:27 PM, atnaujinta Nov 9, 2017, 2:37 PM

Sankt Peterburgo miesto teismas informavo, kad Maratas Oganesianas, 2013-2015 ėjęs gubernatoriaus pavaduotojo pareigas, pripažino padėjęs įvykdyti nesąžiningą 50, 4 milijonų rublių (apie 732 tūkst. eurų) stadiono ekranų pirkimo sandorį.

M. Oganesianas kaltinamas sudaręs sąlygas laimėti konkursą konkrečiam rangovui, nors žinojo, kad ta įmonė nesiruošia tiekti ekranų.

Tyrėjai trečiadienį sakė, kad M. Oganesianas pripažino dalyvavęs sudarant sandorį.

„Jis visiškai pripažino savo kaltę ir pateikė išsamių įrodymų apie kitus nusižengimus, bei ėmėsi veiksmų atitaisyti savo sukeltą žalą“, – pranešime sakė Tyrimų komitetas.

Tebevykdomas tyrimas dėl M. Oganesiano ir kitų su rangovu susijusių su sandoriu, pridūrė tyrėjai.

69 tūkst. vietų turintis stadionas, kuriame 2018-ųjų Pasaulio futbolo čempionato pusfinalis, atidarytas šiais metais, bet jo statybose neapsieita be bėdų – nuo išlaidų viršijimo iki vėlavimų.

Stadionui pastatyti prireikė beveik dešimtmečio, o vienu metų viskas vyko taip lėtai, kad premjeras Dmitrijus Medvedevas projektą pavadino gėdingu.

Statybų metu kilo ne vienas skandalas dėl finansavimo. Pernai miesto atstovai sakė, kad milijonai dolerių tikriausiai dingo nežinia kur. Taip pat žuvo keli stadioną statę darbininkai.

Po stadiono atidarymo kilo naujų problemų dėl kiauro stogo ir aikštės dangos, kurią dažnai reikia keisti.

Trečiadienį Pasaulio čempionato stadiono statybas Samaroje prižiūrinti kompanija „PSO Kazan“ sukritikavo savo rangovo elgesį, praneša sporto naujienų agentūra „R-Sport“.

„PSO Kazan“ rangovą apkaltino paėmus 2,6 milijardą rublių (apie 337 mln. eurų), bet atlikus tik dalį darbų ir tada paskelbus bankrotą.

Anot „PSO Kazan“, dėl šio incidento statybos vėluoja, bet projektas bus baigtas gruodžio mėnesį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?