Tragedija futbolo garsenybės šeimoje – penkiametis sūnus iškeliavo Anapilin

Penktadienį praeityje garsaus Ispanijos futbolo rinktinės vartininko Santiago Canizareso namus aplankė netektis – artimųjų būryje užgeso jo penkiamečio sūnaus Santi gyvybė. Šeštadienį Canizaresų šeima apraudojo velionį, o pirmadienį Santiago Canizaresas socialiniame tinkle padėkojo visiems jo šeimą sunkią valandą palaikiusiems draugams ir pažįstamiems.

 Santiago Canizaresas<br> Scanpix.com nuotr.
 Santiago Canizaresas<br> Scanpix.com nuotr.
 Santi Canizaresas pralaimėjo kovą su vėžiu<br> isntagram.com
 Santi Canizaresas pralaimėjo kovą su vėžiu<br> isntagram.com
 Santi Canizaresas pralaimėjo kovą su vėžiu<br> isntagram.com
 Santi Canizaresas pralaimėjo kovą su vėžiu<br> isntagram.com
 Santi Canizaresas pralaimėjo kovą su vėžiu<br> isntagram.com
 Santi Canizaresas pralaimėjo kovą su vėžiu<br> isntagram.com
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 7:04 PM, atnaujinta Mar 26, 2018, 7:07 PM

Ispanijos futbolo rinktinės, „Valencia“ bei Madrido „Real“ vartus ginęs S.Canizaresas dar 2017-ųjų birželį su širdgėla pateikė socialiniame tinkle nuotrauką, kurioje lovytėje gulėjo jo sūnus. Jis buvo be plaukų ir buvo galima suprasti, kad keturmetis vaikas tik ką buvo gavęs chemoterapijos kursą.

Po nuotrauka 48-erių ispanas parašė – sūnus serga vėžiu. Jis padėkojo visiems palaikantiems jo vaiko kovą su onkologine liga ir tikėjosi stebuklo.

Šių metų kovo mėnesio pradžioje Santi sveikata labai pablogėjo ir vyras, dabar dirbantis televizijoje futbolo ekspertu, pranešė, kad ima neapmokamų atostogų, kad tik būtų arčiau sūnaus ir šeimos.

Praėjusio penktadienio dieną S.Canizaresas paviešino tragišką žinią savo aplinkai: „Mano sūnus Santi mirė. Galvoju, kad privalau apie tai pasakyti už tai, kad visą laiką jį ir mane palaikėte, neleidote nuleisti rankų ir pasiduoti blogoms mintims. Jis mirė apgaubtas meilės ir ramybės“.

Tragiška žinia supurtė ne tik Ispaniją – užuojautos skambėjo per visą pasaulį. Šeštadienį mačą draugišką žaidė Ispanijos ir Vokietijos rinktinės ir žaidėjai į aikštę išėjo ryšėdami gedulo juosteles atminti Santi.

Ispanams vienintelį įvartį pelnė „Valencia“ ekipos narys Rodrigo, o jį skyrė mirusiam berniukui.

„Visi žino, kas atsitiko Santiago. Mes širdimi su juo ir sūnumi“, – po mačo kalbėjo įvarčio autorius.

Daugiau kaip 13 metų Ispanijos rinktinės vartus saugojęs vartininkas S.Canizaresas pirmadienį parašė, kad grįžta prie darbų, tačiau nieko niekada neužmirš.

„Mes ir toliau mintyse esame apkabinę Santi“, – rašė jis socialiniame tinkle. Su broliu atsisveikinti buvo atvykęs ir penkiolikametis vyro sūnus Lucas, kuris žengia tėvo pėdomis – jis yra vartininkas Madrido „Real“ jaunimo ekipoje.

S.Canizaresas futbolininko karjerą baigė 2008-siais „Valencia“ klube, iš visovartuose yra stovėjęs lygiai 500 kartų. Nacionalinei ekipai jis atstovavo 46 dvikovose. Savo pergalių kraityje ispanas turi ne tik sėkmingus pasirodymus Europos čempionate bei klubiniuose turnyruose, bet ir 1992 metų Barselonos olimpiados auksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.