„Vytis“ J. Zagurską skolina Gruzijos salės futbolo čempionato lyderiams

Lietuvos salės futbolo čempionas Justinas Zagurskas keliasi į Gruziją. Lietuvos salės futbolo rinktinės žaidėjas dabartiniam Gruzijos čempionato lyderiui  „Tatišvili“ iš Kauno „Vyčio“ skolinamas iki sezono pabaigos.

 Justinas Zagurskas
 Justinas Zagurskas
 Justinas Zagurskas
 Justinas Zagurskas
 Justinas Zagurskas
 Justinas Zagurskas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 2:21 PM, atnaujinta Apr 17, 2018, 3:30 PM

Tai didelis įvykis visai Lietuvos salės futbolo bendruomenei, kadangi į pajėgius užsienio klubus lietuviai persikelia itin retai. Jurijus Jeremejevas prieš kurį laiką buvo išvykęs žaisti į Vokietiją, Anglijoje rungtyniauja Mindaugas Labuckas. Tiesa, pastarasis ten ir gyvena.

Išsamiau apie šią J. Zagurskui atsiradusią galimybę papasakojo „Vyčio“ atstovas Guilherme'as Wendtas Ferreira.

„Šiuo metu Justinui tik 22 metai, jis yra jaunas žaidėjas, kurio laukia puiki karjera. Neabejojame, kad jam tai bus puiki patirtis ir jis taps dar geresniu žaidėju. Prieš „Vyčio“ startą "UEFA Futsal Cup" turnyre jis sugrįš į Lietuvą ir vėl prisijungs prie „Vyčio“.

G. Wendtas Ferreira taip pat atskleidė, kaip J. Zagurskui atsirado tokia galimybė.

„Vienas mano partneris kaip tik ieškojo žaidėjo su jo charakteristikomis. Po kelių dienų pokalbių pasiekėme susitarimą, kuris tenkino visas puses. Sezono metu Justinas įgavo dar daugiau pasitikėjimo savimi, o pastaraisiais metais apskritai stipriai patobulėjo. Būtent todėl mes jam ir atvėrėme šias duris.

Mūsų nuomone, toks bendradarbiavimas, kuris suteikia lietuviams ir šalies rinktinės žaidėjams galimybę išvykti į pajėgius užsienio klubus, yra ypatingai naudingas visam Lietuvos salės futbolui“, – šiuo perėjimu džiaugėsi jis.

Pastaruoju metu užsienyje iš lietuvių rungtyniavo tik Jurijus Jeremejevas ir Mindaugas Labuckas. Tiesa, pastarasis Anglijoje ir gyvena.

Gruzijos salės futbolo čempionato lygis sparčiai kyla, o šalyje salės futbolui skiriamas vis didesnis dėmesys. Visos Gruzijos aukščiausios lygos rungtynės transliuojamos tiesiogiai, stipriausiuose klubuose žaidžia pajėgūs legionieriai.

Turnyro lentelėje „Tatišvili“ šiuo metu su 36 taškais po 15 turų užima pirmąją vietą. Tiesa, artimiausi konkurentai turi 35 ir 34 taškus. Aukščiausioje Gruzijos lygoje varžosi aštuonios komandos. „Tatišvili“ savo sudėtyje turi nemažai žaidėjų kviečiamų ir į Gruzijos rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?