Marokas pristatė savo galimybes rengti pasaulio futbolo čempionatą

Trečiadienį marokiečiai susitiko su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovais ir pristatė jau nuveiktus darbus. Šį šiaurinė Afrikos valstybė pernai rugpjūtį Tarptautinei futbolo federacijai (FIFA) pateikė prašymą surengti planetos pirmenybes 2026 metais ir prisijungė prie Kanados, Meksikos ir Jungtinių Valstijų, kurios čempionatą norėtų organizuoti kartu.

 Maroko delegacija apsilankė LFF būstinėje Vilniuje.<br> LFF nuotr.
 Maroko delegacija apsilankė LFF būstinėje Vilniuje.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 10:07 PM, atnaujinta May 9, 2018, 10:09 PM

„Džiaugiamės šiuo susitikimu, kuris parodo, kad Lietuvos futbolo federacija tampa vis svarbesnė pasauliniame kontekste, o mūsų balsas – vertinamas. Susitikimo metu ne tik išklausėme Maroko karalystės pasiruošimą rengti Pasaulio futbolo čempionatą, bet ir aptarėm tolimesnio bendradarbiavimo galimybes“, – po susitikimo teigė LFF  prezidentas Tomas Danilevičius.

Marokas jau keturis kartus bandė tapti pasaulio čempionato šeimininkais – 1994, 1998, 2006, 2010 metais – tačiau tąsyk juos įveikė Jungtinės Amerikos Valstijos, Prancūzija, Vokietija ir Pietų Afrikos Respublika.

Galutinis sprendimas turi būti priimtas 2018 metų birželio 13 d. FIFA kongreso metu Maskvoje.

„Esame pasiruošę organizuoti pasaulio futbolo čempionatą. 14 stadionų laukia stipriausių pasaulio komandų ir aistringų fanų. Džiaugiamės susitikimu su LFF ir tikimės tolimesnio bendradarbiavimo bei palaikymo“, – sakė Maroko pasaulio futbolo organizacinio komiteto vice prezidentė, du kartus buvusi Maroko Jaunimo ir sporto reikalų ministrė Nawal El Moutawakel

Grupės etape ir antrame etape stadione turi tilpti 40 tūkstančių žiūrovų, pusfinaliuose – 60 tūkst., o finale – 80 tūkst. žiūrovų. Atidarymo rungtynės ir čempionato finalai vyktų „Grand Stade de Casablanca“ stadione, kuris talpina 93 tūkst. žiūrovų.

Kitas susitikimas su Kanados, Meksikos bei Jungtinių Valstijų pasaulio futbolo jungtiniu organizaciniu komitetu numatytas gegužės 22 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.