Sirgalių kankinimas: Ispanija, Portugalija ir Urugvajus gimdė pergales

Vos paskelbus pasaulio futbolo čempionato tvarkaraštį, birželio 20-oji buvo pavadinta lengviausiai nuspėjama turnyro diena. Beveik nebuvo abejojančių, kad Europos ir Pietų Amerikos galiūnės Portugalijos, Ispanijos ir Urugvajaus rinktinės lengvai sudoros varžovus iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų – Maroko, Irano ir Saudo Arabijos futbolininkus. Visi trys favoritai išties laimėjo, bet lengva nebuvo – ir portugalai, ir ispanai, ir urugvajiečiai įmušė tik po vieną įvartį.

 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
 Pasaulio laikraščių apžvalga
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 12:52 PM

Nors įvarčių trečiadienį buvo nedaug, du iš jų įmušė ryškiausios planetos futbolo žvaigždės Cristiano Ronaldo ir Luisas Suarezas. Nenuostabu, kad būtent jie ketvirtadienį puikavosi visų Portugalijos ir Urugvajaus dienraščių pirmuosiuose puslapiuose. 

Urugvajus. „Aikštė parodė tikrovę“

Urugvajaus rinktinė per du pirmuosius turus iškovojo dvi pergales vienodu rezultatu 1:0. Urugvajaus žiniasklaida kol kas nėra patenkinta futbolininkų žaidimu, bet šiuo metu svarbiausia, kad pergalės prieš Egiptą ir Saudo Arabiją užtikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas. 

Po antrosios dvikovos Urugvajaus futbolo apžvalgininkai nebebuvo tokie kritiški, kaip po pirmosios, ir įžvelgė tiek šviesią, tiek tamsią komandos žaidimo pusę. 

„Nors komandai trūksta kūrybingumo, urugvajiečiai gali pasigirti beveik neįveikiama gynybos siena, pro kurią Diego Godinas ir Jose Gimenezas nepraleidžia nė vieno varžovo. Urugvajus yra linkęs kankintis. Kaip ir per rungtynes su Egiptu, „žydrieji“ neatliko nė vieno įsimintino derinio ir laimėjo dėl drausmingos gynybos“, - saviškių žaidimą narstė dienraštis „El Telegrafo“. 

„Oscarui Tabarezui reikės daug nuveikti, jei jis nori paskutinėse pirmojo etapo rungtynėse įveikti šeimininkus, kurie per dvejas pirmąsias rungtynes žaidė daug geriau nei urugvajiečiai“, - pridėjo „El Telegrafo“. 

„Vis dar laukiame mūsų vedlių. Trečiadienį įmušė Luisas Suarezas. Edinsonas Cavani dar ne. Bet jie yra neliečiami. Jiems tiesiog reikia, kad komanda geriau susižaistų. Po šių rungtynių pasaulio čempionato karštis šiek tiek atlėgo, net ir Urugvajui užsitikrinus kelialapį į kitą etapą. Aikštė parodė kitokią tikrovę. Ne viskas yra taip šviesu, kaip buvo piešiama“, - komandos trūkumus pažymėjo dienraštis „El Observador“. 

„Urugvajus žaidė geriau negu varžovai, patikimiau gynėsi, bet vis dar neparodė futbolo, kurio laukiama iš rinktinės. Aikštėje vyravo lėtas žaidimas, o mačo baigtis buvo asmenybių rankose. Visgi verta pažymėti, kad Urugvajus sukūrė pavojingesnes progas“, - rašė kitas dienraštis „El Tiempo“, straipsnį apie rungtynes pavadinęs „Atidavęs viską, Urugvajus nugalėjo Arabiją ir užsitikrino vietą aštuntfinalyje“. 

„El Observador“ apžvalgininkas pabandė atvėsinti tuos, kurie iš rinktinės kiekvienose rungtynėse reikalauja triuškinamos pergalės: „Kai kurie treneriai prognozavo Urugvajaus pergalę trijų įvarčių skirtumu, bet, žinoma, jie netreniruoja rinktinės“. 
Kita vertus, ketvirtadienį „El Observador“ pirmajame puslapyje didelėmis raidėmis išspausdinti žodžiai „Pirmasis tikslas“ puikiai atspindėjo, kas šiuo metu yra svarbiausia. 

Portugalija. „Reikėjo pasikankinti“

Po nepamirštamo spektaklio, kurį pirmajame ture surengė lygiosiomis 3:3 sužaidę Portugalijos ir Ispanijos futbolininkai, atoslūgis jų žaidime buvo suprantamas. Nors antrajame ture varžovai buvo gerokai silpnesni, visai abiejų Iberijos šalių futbolo bendruomenei labiau reikėjo ne dar vieno reginio, o pirmosios pergalės.

„Po pirmojo Ronaldo hat-trick‘o norime pirmosios pergalės. Duokite +3... taškus“, - antrųjų rungtynių dieną paprašė sporto dienraštis „Record“, viršelyje vėl išspausdinęs didelę Cristiano Ronaldo nuotrauką. 

Portugalijos futbolininkai prašymą išgirdo ir vieną kartą pralaužė Maroko rinktinės gynybą. 

„Ronaldo įmušė, bet Portugalija vargo (ir smarkiai) dėl pergalės, - iškart po rungtynių atsakaitą pateikė „Record“ interneto svetainė. – Dėl trijų taškų reikėjo pasikankinti. Ronaldo vėl įmušė lemiamą įvartį per rungtynes, kuriose Marokas kovojo iš paskutiniųjų, žaidė geriau, bet pristigo tikslumo pabaigdamas atakas“.

„Pirmoji pergalė iškovota Ronaldo galva ir Patricio rankomis“, - du svarbiausius mačo veikėjus – vienintelį įvartį galva įmušusį Cristiano Ronaldo ir patikimai vartus gynusį Rui Patricio – pažymėjo kitas sporto dienraštis „A Bola“. 

„Ronaldo galva ir Patricio rankos“, - pirmojo puslapio antraštėje tuos pačius Portugalijos žaidėjus paminėjo dienraštis „Correio da Manha“.

Pirmąją pergalę iškovoję portugalai kelialapio į aštuntfinalį dar neužsitikrino, bet priartėjo prie pirmojo tikslo. „Trūksta vieno taško ir dar daug ko“, - ketvirtadienio leidinio viršelyje rašė sporto dienraštis „O Jogo“, turėdamas omenyje, kad trūkumų Portugalijos žaidime buvo per daug. 

Ispanija. „Nuvertėme Irano sieną“

Smarkiai vargti turėjo ir Ispanijos rinktinė, kuri apgulė Irano komandos vartus, bet tik sykį privertė varžovus padaryti pražūtingą klaidą. 

„Kentėme, bet nuvertėme sieną“, - ketvirtadienį viršelyje didelėmis raidėmis parašė Madrido sporto dienraštis „Marca“. „Ispanija kankinosi, kol nuvertė Irano sieną“, - vienoje iš antraščių pabrėžė ir Barselonos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“. „Iranas privertė „raudonuosius“ kentėti“, - pirmajame puslapyje rašė dienraštis „El Periodico“. 

„Tegyvuoja VAR!“ – naujai vaizdo peržiūrų technologijai padėkojo kitas Barselonos sporto dienraštis „Sport“, primindamas, kad po vaizdo peržiūros nebuvo įskaitytas Irano futbolininkų įmuštas įvartis. „Diego Costa ir VAR išgelbėjo Ispaniją“, - teigė dienraščio „El Razon“ antraštė. 

„Atsitiktinis Diego Costos įvartis išgelbėjo Ispaniją, kuri dominavo pirmajame kėlinyje, bet smarkiai vargo rungtynių pabaigoje, kai Iranas išlindo iš slėptuvės“, - rašė Madrido sporto dienraštis „As“. 

„Marca“ vaizdingai aprašė Ispanijos futbolininkų patirtas kančias: „Būna rungtynių, kurios nesikeičia nuo pirmojo švilpuko. Ispanija užgrobė aikštės vidurį, o Iranas atsitraukė lyg bėgdamas nuo gaisro. Ten buvo kraštovaizdis, pilnas tankių krūmų, klampių smėlynų, raudonų marškinėlių, vaidybos meno ir grėsmingų žvilgsnių. Atrodė, tarsi Iranas treniravosi žiūrėdamas Carloso Bilardo vaizdajuostes. 

Ispanijos rinktinė šiame kraštovaizdyje pasiklydo. Kiekvienas perdavimas į priekį baigdavosi klaida. Iranas įklampino į savo žaidimą ir laukė, kol Ispanija praras kantrybę. 

Šiose džiunglėse nebuvo vietos Isco, Andresui Iniestai, Davidui Silvai. Buvo neįmanoma surasti D.Costą. Puolėjui reikia erdvės, o jos Kazanės stadione nebuvo“, - trečiadienio vakarą pamatytą vaizdą aprašė „Marca“ ir pasidžiaugė, kad Ispanijos rinktinę išgelbėjo didele dalimi atsitiktinis įvartis. 

Kita vertus, „Marca“ žurnalistų bendras vaizdas nenudžiugino: „Turime sudėtį, kuri neturėtų vargti žaisdama su Iranu“. 

Galutinė dienraščio „As“ išvada nebuvo palanki maksimalius tikslus keliančiai Ispanijos rinktinei: „Rezultatas priartino ją prie aštuntfinalio, bet žaidimas nutolino nuo čempionės vardo“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?