Futbolo spektaklio įkvėpta Kolumbijos žiniasklaida: „Esame gyvi!“

Pralaimėjimas per pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes Japonijos rinktinei Kolumbijoje sukėlė negerų minčių. Tačiau sekmadienis parodė, kad vienai šiauriausių Pietų Amerikos valstybių nėra reikalo laidoti savo komandos – antrajame ture Kolumbijos futbolininkai surengė vieną įspūdingiausių pasirodymų šiame čempionate ir sulygino su žeme Lenkijos rinktinę –sutriuškino ją rezultatu 3:0.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-06-25 14:21, atnaujinta 2018-06-25 16:39

„Esame gyvi!“ – po puikios pergalės triumfavo Kolumbijos žiniasklaida, o dienraščiai „El Diario“ ir „La Opinion“ šiuos žodžius parašė pirmadienio leidinio viršelyje. „Triumfas, apie kurį svajojome“, – pirmuosiuose puslapiuose vienas kitam antrino du kiti šalies dienraščiai „El Universal“ ir „Vanguardia“.

„Būna dienų, apie kurias svajojame. Kolumbija puikiai gynėsi, pasinaudojo erdvėmis ir žaidė taip, kaip turi būti žaidžiamas futbolas: pavojingai, aistringai, atkakliai ir netgi tiksliai“, – triumfavo dienraštis „El Colombiano“, rinktinės žaidime pastebėjęs vieną iki tol jai nebūdingą savybę – tikslumą.

Kitą dienraštį „El Espectador“ nudžiugino dar ir tai, kad Kolumbijos rinktinė nuostabiu žaidimu veikiausiai užkariavo milijonus širdžių kitose šalyse: „Sugebėti pakilti sunkiomis akimirkomis. Atrodo, tai – kiekvieno kolumbiečio kraujuje. Ilgus istorijos laikotarpius šalis kentė liūdesį, nepriteklius, negandas. Bet po visko sugebėdavo atsikelti, pakilti virš griuvėsių. Visa tai užgrūdino žmones, kurie visada pasiryžę eiti į priekį ir aukštai kelti Kolumbijos vardą. Sportas yra vienas geriausių būdų, o sekmadienį Kolumbija užkariavo milijonus širdžių.“

Kolumbiečiai ypač džiaugėsi dėl rinktinės kapitono Radamelio Falcao, kuris dėl sunkios traumos praleido 2014 metų pasaulio čempionatą. Rusijoje puolėjas pagaliau debiutavo pasaulio pirmenybėse, o sekmadienį įmušė pirmąjį įvartį.

„Futbolas yra muzika. Falcao futbolas yra rokenrolas, – rašė dienraštis „El Tiempo“. – Kolumbija surengė koncertą Rusijoje. Nuostabu!

Falcao, Radamelis Falcao Garcia, jau yra milžiniška legenda. Jam trūko nebent įvarčio pasaulio čempionate, bet dabar nebetrūksta. 32-ejų Falcao žaisdamas rinktinėje jau yra įmušęs 30 įvarčių. Niekas nėra pelnęs daugiau, niekas nėra mūsų privertęs taip dažnai šaukti: „Įvartis, įvartis, įvartis!“ Falcao yra mūsų Ulisas, nes Fortūna jam atsuko nugarą prieš 2014 metų pasaulio čempionatą – tada jam trūko kelio raiščiai. Didelės dramos skausmas.

Šį sekmadienį Kazanėje kolumbiečiai kūrė futbolo muziką, o Falcao kūrė rokenrolą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.