Futbolas Meksikoje pralaimėjo prezidento rinkimams

Meksikos rinktinei nesvarbu, su kuo žaisti pasaulio futbolo čempionate. Kad ir kas bus varžovai, meksikiečiai pateks į atkrintamąsias varžybas ir iškris aštuntfinalyje. Tai atsitiko 1994 metais, o paskui dar šešis sykius iš eilės... Pirmadienį Meksikos futbolininkai žaidė septintųjų paeiliui pasaulio pirmenybių aštuntfinalyje, tačiau nuo likimo nepabėgo ir į ketvirtfinalį praleido Brazilijos komandą, kuriai pralaimėjo 0:2.

 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
 Meksiko žiniasklaidos atgarsiai
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-07-03 12:01, atnaujinta 2018-07-03 12:02

Nors Meksika dėl futbolo pamišusi ne mažiau negu Brazilija, antradienį pažvelgus į Meksikos dienraščių viršelius, buvo galima pagalvoti, kad pasaulio čempionatas visai nevyksta. Pergalės atveju tikriausiai būtų buvę kitaip, bet daugelio dienraščių pirmuosiuose puslapiuose futbolui nebuvo skirtas nė mažiausias kampelis.

Tą nesunku paaiškinti. Liepos 1 dieną Meksikoje vyko vieni didžiausių šalies istorijoje rinkimų, per kuriuos buvo renkami ir prezidentas, ir senatas, ir parlamentas, o kai kuriose valstijose – dar ir vietos valdžia. Todėl futbolininkus išstūmė politikų veidai.

Išimtis buvo tik liūdesiu dvelkę sporto dienraščiai. „Eros pabaiga“, – viršelyje parašė sporto dienraštis „Cancha“, išspausdinęs didelę komandos draugą apsikabinusio Rafaelio Marquezo nuotrauką. Šis 39 metų gynėjas, žaidęs jau penktajame pasaulio čempionate, pirmadienį paskutinį kartą vilkėjo futbolininko aprangą. Viena didžiausių Meksikos futbolo legendų dar prieš kelis mėnesius paskelbė, kad per pasaulio čempionatą baigs sportininko karjerą.

„Nukirsta svajonė“, – vienoje iš antraščių rašė dėl eilinio pralaimėjimo aštuntfinalyje nusivylusi „Cancha“. „Penktosios rungtynės – neįmanoma misija“, – paskelbė kitas sporto dienraštis „Esto“.

„Liūdesys, kaip visada, amžina nesėkmė. Kelios futbolininkų kartos, nuo dešimtojo dešimtmečio iki nūdienos, įpratino prie „Trispalvių“ nesėkmių pasaulio čempionate, – rašė „Esto“. – Meksika nesulaužė tradicijos ir išvyko nesužaidusi penktųjų rungtynių.

Šįkart Meksika atsisveikino labai paprastai ir ramiai, priešingai nei praėjusiose pirmenybėse, kuriose būdavo ir pratęsimų, ir baudinių, ir emocijų paskutinėmis minutėmis. Brazilija laimėjo įtikinamai, savo pranašumą pavertusi Neymaro ir Firmino įvarčiais, kurie vėl apnuogino Miguelio Layuno trūkumus ir nepakankamą Carloso Salcedo bei Jesuso Gallardo meistriškumą.

Meksika atsisveikino su Rusija praleidusi du įvarčius, bet jų galėjo būti daugiau, jei varžovų atakų nebūtų nutraukęs vartininkas Guillermo Ochoa. Bet tai menka paguoda, nes „Trispalviai“ privertė patirti tą patį liūdesį, kuris nuolat ištinka pralaimėjus atkrintamųjų varžybų pirmąsias rungtynes.

Treneris Juanas Carlosas Osorio nepastatė tilto į ketvirtfinalį, o aikštėje trūko Kaizerio (R.Marquezo pravardė), kuris atsisveikino su „Trispalviais“.

„Svajojant įvykiai dingsta netapę tikrove, – rašė kitas sporto dienraštis „Record“. – Meksika svajojo, kad sužais penktąsias rungtynes, kad aštuntfinalyje nugalės Braziliją, bet viskas liko nepasikeitę ir pralaimėjimas 0:2 sugrąžino į tikrovę.

„Trispalviai“ žaidė pasitikėdami savimi, jie privertė „Kanarėles“ atsitraukti ir pradėti atakas iš gilumos. Net Neymaras turėjo pasiaukoti ir grįžti į gynybą, nes Chicharito, Carlosas Vela ir Hirvingas Lozano kėlė didelį pavojų. Bet Brazilija ir jos magija atliko savo darbą. Meksika turėjo pasiduoti varžovų greičiui ir staigumui. G.Ochoa sugebėjo atremti kelis mirtinus smūgius, bet net jis nėra visagalis“.

Meksika. Septyni pralaimėti aštuntfinaliai

1994 metai (JAV). Pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1, o baudinių serijoje Meksika pralaimėjo Bulgarijai 1:3. Tikslo nepasiekė net trys pirmieji meksikiečių smūgiai.

1998 metai (Prancūzija). Meksika antrojo kėlinio pradžioje pirmoji įmušė įvartį, bet paskui praleido dukart (75-ąją ir 86-ąją min.) ir pralaimėjo Vokietijai 1:2. Vokiečius į ketvirtfinalį nuvedė taiklus Oliverio Bierhoffo smūgis.

2002 metai (Korėja). Vienos prasčiausių Meksikos rungtynių, kuriose buvo pralaimėta JAV 0:2.

2006 metai (Vokietija). Rafaelis Marquezas jau 6-ąją min. pelnė pirmąjį įvartį, bet varžovė Argentina atsakė dviem taikliais smūgiais. Antrąjį argentiniečių įvartį jau per pratęsimą (98-ąją min.) įmušė Maxi Rodriguezas.

2010 metai (Pietų Afrika). Dar vienerios rungtynės su Argentina, bet tąkart Meksika pralaimėjo 1:3, o vienintelį įvartį Chicharito įmušė, kai jo komanda jau buvo atsilikusi 0:3.

2014 metai (Brazilija). Rungtynės su Nyderlandais beveik pakartojo 1998-ųjų scenarijų, bet pralaimėjimas buvo dar skaudesnis. Meksika pirmavo po Giovani Dos Santoso įvarčio (48-ąją min.), tačiau 88-ąją min. įmušė Wesley Sneijderis, o per teisėjo pridėtą laiką olandams pergalę išplėšė baudinį įmušęs Klaasas Janas Huntelaaras.

2018 metai (Rusija). Meksikiečius namo išsiuntė du brazilų Neymaro ir Firmino įvarčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.