Istorinis žygis – be valstybės milijonų: Rusija savo herojų neapdovanos

Nors Rusijos futbolo rinktinė pasaulio čempionate nužygiavo iki ketvirtfinalio, taip pasiekdama geriausią rezultatą istorijoje, iš valstybės piniginių premijų negaus.

 Rusijos rinktinė premijų iš valstybės negaus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos rinktinė premijų iš valstybės negaus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Čerčesovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Čerčesovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 6, 2018, 4:25 PM

Šalies naujienų agentūra „Interfax“ praneša, kad tokią informaciją patvirtino keli šaltiniai iš aukščiausių valdžios struktūrų.

Premijos nėra suplanuotos. Kuo pasaulio futbolo čempionatas skiriasi nuo kitų sporto šakų planetos pirmenybių? Už jas valstybė niekada neapdovanoja sportininkų. Olimpinės žaidynės yra visai kita istorija“, – kalbėjo neįvardintas šaltinis.

Vis tik Rusijos futbolininkai neliks tuščiomis. Jie sulauks savo dalies iš 8 mln. dolerių, kuriuos FIFA už patekimą į ketvirtfinalį išmokės šalies futbolo federacijai.

Anot rusų žiniasklaidos, kiekvienam žaidėjui turėtų atitekti apie 45 tūkstančiai eurų. Čempionato nugalėtojams iš FIFA atiteks 38 mln. eurų.

Tiesa, Rusijos sporto ministras Pavelas Kolobkovas neseniai užsiminė, jog šalies rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas gali sulaukti ir kitokios padėkos – sutarties pratęsimo.

„Galutinį sprendimą priims Rusijos futbolo federacija. Tačiau, manau, kad S.Čerčesovas, nepaisant sirgalių spaudimo, savo darbą atliko kaip tikras profesionalas“, – sakė P.Kolobkovas.

S.Čerčesovas nacionalinei ekipai vadovauja nuo 2016 metų rugpjūčio.

Ketvirtfinalio rungtynės tarp Rusijos ir Kroatijos rinktinių liepos 7 dieną įvyks Sočio stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.