Kroatijos ir Rusijos futbolininkai oficialiuose mačuose vieni kitiems dar neįmušė

Rusijos ir Kroatijos futbolo federacijos FIFA narėmis tapo gana neseniai – mažiau nei prieš tris dešimtmečius, subyrėjus SSRS ir Jugoslavijai. Šių šalių istorija oficialiose futbolo varžybose dar nėra ilga, o jų rinktinės kol kas nėra susitikusios pasaulio ar Europos pirmenybių baigiamuosiuose etapuose. 

 D.Subasičius sublizgėjo vienuoliko metrų baudinių serijoje su Danija.<br> AP nuotr.
 D.Subasičius sublizgėjo vienuoliko metrų baudinių serijoje su Danija.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2018, 5:03 PM, atnaujinta Jul 7, 2018, 5:04 PM

Rusijos ir Kroatijos rinktinės iki šiol žaidė trejas oficialias rungtynes: dvejas – Europos čempionato atrankos turnyre ir vienerias draugiškas. 

Du pirmieji mačai įvyko 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyre. 2006 metų rudenį komandos susitiko Maskvoje, o 2007 metų vasarą – Zagrebe, o abejų rungtynių baigtis buvo vienoda. Anuomet nei rusams, nei kroatams per 180 minučių nepavyko įmušti nė vieno įvarčio. 

Dvejos nulinės lygiosios tenkino abi komandas. Kroatija atrankos grupėje užėmė pirmąją vietą, Rusija – antrąją, o kelialapius į Šveicarijoje ir Austrijoje vykusį baigiamąjį turnyrą iškovojo ir vieni, ir kiti. 

Beje, nors tos rungtynės vyko daugiau nei prieš dešimt metų, komandose jau tada žaidė šių metų pasaulio pirmenybėse dalyvaujantys futbolininkai. Kroatijai atstovavo Luka Modričius ir Vedranas Čorluka, Rusijai – Igoris Akinfejevas, Jurijus Žirkovas ir Sergejus Ignaševičius. 

Trečią kartą šios komandos susitiko neseniai – 2015 metų rudenį per Rostove vykusias draugiškas rungtynes. Nors kroatai žaidė be L.Modričiaus ir Ivano Rakitičiaus, pasiekė pergalę 3:1. Pirmąjį įvartį įmušė rusas Fiodoras Smolovas, bet svečiai atsakė trimis taikliais Nikolos Kaliničiaus, Marcelo Brozovičiaus ir Mario Mandžukičiaus smūgiais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.