Buvęs SSRS rinktinės vartininkas skėlė: „Nugalėti ispanus – ne pasiekimas“

Buvęs SSRS rinktinės vartininkas Rinatas Dasajevas išsakė savo nuomonę apie Rusijos rinktinės pasirodymą 2018 metų pasaulio čempionate. Ir ta nuomonė gana kardinaliai skiriasi nuo didžiosios daugumos šalyje. Buvęs Maskvos „Spartak“ ekipos žaidėjas nesupranta Rusijoje vyraujančios euforijos dėl patekimo į ketvirtfinalį.

 R.Dasajevas nesupranta euforijos dėl Rusijos rinktinės rezultatų.<br> wikipedia.org/AP nuotr.
 R.Dasajevas nesupranta euforijos dėl Rusijos rinktinės rezultatų.<br> wikipedia.org/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2018, 8:10 PM

„Nugalėti Egiptą ar Saudo Arabiją yra pasiekimas? Ar po 11 metrų baudinių serijos nugalėti Ispaniją yra pasiekimas? Taip, rinktinė pateko į ketvirtfinalį, atidavė visas jėgas. Tačiau teigti, kad pasiekė tai, kas neįmanoma – negaliu. Kai mes su SSRS rinktine 1988 metais laimėjome sidabrą Europos čempionate, tokios euforijos dėl rezultatų nebuvo, kaip yra dabar“, – dėstė R.Dasajevas.

Pasak buvusio futbolininko, Rusijos rinktinės trenerio Stanislavo Čerčesovo darbas negali būti vadinamas įspūdingu. 

„Treneris dirbo neblogai. Bet, vėlgi, kokiais kriterijais reiktų vertinti? Na pavyzdžiui, Olegas Blochinas su Ukraina 2006 metų pasaulio čempionate nukeliavo iki ketvirtfinalio. Ar kas nors dabar tai prisimena? Konstantinas Beskovas po to, kai su SSRS rinktine 1964 metais iškovojo sidabrą, buvo atleistas, o mes dabar džiūgaujame dėl to ketvirtfinalio.“

Rusijos komanda 2018 metų pasaulio čempionate pirmąjį kartą istorijoje pateko į turnyro ketvirtfinalį, tačiau pralaimėjo į Kroatijai po 11 metrų baudinių serijos 3:4 (pagrindinis laikas baigėsi 2:2, o 90 min. kova – 1:1).

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavadino rinktinės žaidėjus didvyriais, kurie pralaimėjo gražiausiose čempionato rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.