Rusijos vėliavos nepagerbęs Ukrainos futbolininkas sukėlė rusų politikų isteriją

Rusijoje žaidžiantis Ukrainos futbolininkas Vitalijus Fedorivas sulaukė ne tik žiniasklaidos užgauliojimų, tačiau ir Rusijos politikų isteriškų grasinimų po to, kai savaitgalį prieš rungtynes atsisakė giedant valstybiniam himnui atsisukti į šios šalies vėliavą.

 Ukrainietis V.Fedorivas nepanoro per Rusijos himną atsisukti į vėliavą?<br> sport24.ru
 Ukrainietis V.Fedorivas nepanoro per Rusijos himną atsisukti į vėliavą?<br> sport24.ru
 Ukrainietis V.Fedorivas nepanoro per Rusijos himną atsisukti į vėliavą?<br> sport24.ru
 Ukrainietis V.Fedorivas nepanoro per Rusijos himną atsisukti į vėliavą?<br> sport24.ru
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 2:10 PM, atnaujinta Aug 20, 2018, 2:50 PM

Kaip teigia sport24, ukrainietis demonstratyviai nusisuko nuo Rusijos vėliavos ir jos nepagerbė prieš Nacionalinės futbolo lygos septintojo turo dvikovą. Neva incidentas įvyko prieš „Soči“ ir Žemuntinio Naugardo „Nižnyj Novgorod“ ekipų akistatą sekmadienį.

30-metis ukrainietis, atstovaujantis „Nižnyj Novgorod“, per himną nepasisuko į Rusijos vėliavos pusę, o liko stovėti tiesiai.

Iškart po šio poelgio buvo bandoma aiškinti, kad būtent taip ukrainietis rodo savo požiūrį į Rusijos politiką savo šalies atžvilgiu. Rusija 2014 metais okupavo Ukrainos pusiasalį Krymą ir paskelbė ja savo teritorija ir jau ketverius metus palaiko separatistus Rytų Ukrainoje, kurie pasiskelbė Donecko ir Luhansko Respublikas bei ginklu kovoja prieš teisėtą Ukrainos valdžią.

Rusija įtariama tiekianti separatistams ginkluotę ir savanorius, kurie kaunasi su Ukrainos daliniais.

Pats ukrainietis naujienų agentūrai „RIA-Novosti“ tikino, kad neturi jokių nuostatų dėl Rusijos vėliavos.

„Aš esu tikintis žmogus ir prieš dvikovą visada kalbu maldą. Taip buvo ir tąkart. Juk sportas yra už politikos ribų. Su pagarba žiūriu į visas vėliavas ir himnus – Rusijos vėliava, ne išimtis. Prašyčiau neieškoti politinių motyvų ten, kur jų nėra“, – kalbėjo Žemutinio Naugardo klube žaidžiantis V.Fedorivas.

Tačiau nuotraukos ir spaudos dėmesys nusirito jau iki Maskvos, kur Rusijos Dūmoje sprendžiama, ar bausti tokius kaip ukrainietis.

„Aš manau, kad mes, įstatymų leidėjai, privalome įvesti bausmes už nepagarbą mūsų himnui ir vėliavai, – piktinosi Dūmos deputatas ir Liberalų-demokratų partijos atstovas Igoris Lebedevas. – Galbūt tai turėtų būti pradžioje administracinė nuobauda, o jau po to ir baudžiamoji byla. O gal iškart – baudžiamoji“.

Politikas piktinosi, kad atvykėlis negerbia jo valstybės himno. „Važiuok pas save į Ukrainą ir užsidirbinėk pinigus pas save, jei nekenti himno tos šalies, kurioje dirbi ir gyveni. Skaičiau, kaip jis bando teisintis, neva apie kažkokią maldą kalba ir, manyk, negalvojo įžeidinėti nei himno, nei vėliavos. Visa tai yra totali nesąmonė“, – per partijos sueigą Dūmoje garsiai piktinosi I.Lebedevas. Pastarasis yra Dūmos pirmininko pirmasis pavaduotojas.

Savo pyktį liejo ir Dūmos kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Dmitrijus Svyčiovas. „Juo turėtų užsiimti ir UEFA“.

Pats klubas dar nežino, ar imsis sankcijų prieš Ukrainos žaidėją, tačiau išplatino pranešimą: „Kol kas pasisakymą laikome kaip mūsų bendrą poziciją, tačiau jau pirmadienį galutinį sprendimą turės tarti komandos vadovai“.

Rusijos futbolo sąjungoje taip pat bandys imtis veiksmų prieš žaidėją. „Dabar savo šalyje V.Fedorivas bus nacionalinis didvyris, nes jis sugebėjo Rusiją sumenkinti. Sakė, kad meldėsi? O jis visada meldžiasi? Kažko nemačiau. Visa tai melas. Nenori žaisti pagal Rusijos futbolo sąjungos taisykles – nežaisk. Daugelyje komandų yra legionierių, bet jie pasisuka į Rusijos vėliavą. Bet V.Fedorivui reikėjo pasirodyti. Nenori, varyk į savo Kijevo „Dinamo“ ir bėgiok ten nors nuogas, nieko nedominsi“, – piktinosi Rusijos futbolo sąjungos Etikos komisijos narys Andrejus Sozinas.

Dvikovą tarp „Nižnyj Novgorod“ ir „Soči“ laimėjo svečiai iš Žemutinio Naugardo 1:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.