Prasidėjo? Pasaulio futbolo čempionato stadionui už skolas išjungta elektra

Po 2018 metų pasaulio futbolo čempionato kovų Rusijoje prabėgo vos pusantro mėnesio, o jau prasidėjo statytų arenų tuštėjimo metas. Pranešama, kad Samaroje pastatytame „Samara arena“ stadione už skolas buvo nutrauktas elektros tiekimas, nors jau rugsėjo 1 dieną ten turėjo savo mačą sužaisti vietos futbolo ekipa „Krylja Sovietov“. Ji pagal futbolo čempionato tvarkaraštį privalėjo susikauti su Machačkalos „Anži“ komanda.

 Samaros stadionui už skolas buvo išjungta elektra<br> Scanpix.com
 Samaros stadionui už skolas buvo išjungta elektra<br> Scanpix.com
 Samaros stadionui už skolas buvo išjungta elektra<br> Scanpix.com
 Samaros stadionui už skolas buvo išjungta elektra<br> Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 29, 2018, 1:06 PM

Kaip pranešama, elektrą už skolas atjungė „Samaraenergo“ bendrovė, kuri tiekia elektrą stadionui. Statinio operatorius „Sport-in“ nekomentavo, kokio dydžio skola ir kada vėl bus atnaujintas elektros tiekimas.

„Sporto ministerija nėra stadiono operatorius. Ji tik nuomavosi laiką, – tikino Samaros apskritis sporto ministras Dmitrijus Šliachtinas. – Man sunku ką kalbėti apie situaciją su šiuo statiniu: mes tik ateiname, nuomojamės, pažaidžiame ir išeiname“.

Kaip teigia vietos žiniasklaida, stadiono operatorius niekam nemoka nuo 2018 metų pradžios.

„Situacija labai kebli ir aštri. Mes dar galvojame, kaip elgtis toliau ir vyksta sunkios derybos, – tikino „Samaraenergo“ atstovas. – Už elektros energija yra įsiskolinimas nemenkas – 10 mln. rublių (beveik 130 tūkst. eurų). Atsakovas privalo prisiimti tą naštą ir mokėti skolas. Mes ir taip laukėme ilgai“.

Antradienio vakarą pranešta, kad rugsėjo 1 dieną ir vėl bus stadione šviesu, tačiau niekas nekomentavo, ar elektra bus rugsėjo antrąją.

Samaros stadionas buvo pastatytas specialiai pasaulio futbolo čempionatui ir Rusijos biudžetui kainavo 320 mln. JAV dolerių.

Jame buvo sužaisto ketverios grupių rungtynės bei aštuntfinalis ir ketvirtfinalis.

Teigiama, kad dar keliems naujai pastatytiems stadionams taip pat gresia problemos dėl skolų: kai kur neatsiskaityta už statybos darbus bei paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.