Jaunimo futbolo rinktinės treneris C. Falchas auklėtinių progresu vadina lygiąsias su Farerais

Lietuvos jaunimo (iki 21-erių metų) futbolo rinktinės treneris Caritas Falchas teigė, kad lygiosios 2:2 su Farerų salų komanda Europos čempionato atrankos varžybose išryškino jo auklėtinių trūkumus, bet taip pat pasidžiaugė jų progresu.

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinės treneris Caritas Falchas. <br> LFF nuotr.
Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinės treneris Caritas Falchas. <br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2018, 1:34 PM, atnaujinta Oct 14, 2018, 1:36 PM

Fareruose lietuviai pirmavo 1:0 po Edgaro Utkaus baudos smūgio. Vėliau oponentai išlygino ir net persvėrė rezultatą. Per pridėtą rungtynių laiką Justui Lasickui pavyko realizuoti paskirtą 11 metrų baudinį ir išplėšti lygiąsias 2:2.

„Rungtynėse su Farerų salomis mes agresyviai spaudėme varžovus. Žaidėme gerai, pasitikėjome savimi kontroliuojant kamuolį. Mes netgi sukūrėme daugiau progų įmušti, nei pirmosiose tarpusavio rungtynėse, kurias laimėjome 3:0. Skirtumas tas, kad jie pelnė įvarčius po dviejų standartinių situacijų – kampinio ir baudos smūgio, kuriose mes praradome koncentraciją gindami varžovus. Be to, mes neišnaudojome puikių progų įmušti. Labai gaila, kad mūsų stiprų pasirodymą aikštėje sugadino dvi paprastos standartinės situacijos. Iš to turime pasimokyti“, – sakė C.Falchas.

Lietuvos komandoje pirmą kartą rungtynes startiniame vienuoliktuke pradėjo 19-mečių rinktinėje žaidę Matas Vareika, E.Utkus ir Justinas Marazas.

„Esu patenkintas jaunaisiais žaidėjais, kurie aikštėje demonstravo individualius įgūdžius su kamuoliu žaisdami greitai ir su kamuoliu. Žinoma, jiems reikia daug išmokti, kad suprastų apie spaudimą, kamuolio valdymą ir sprendimų priėmimą, bet esu patenkintas jų žaidimu“, – sakė C.Falchas.

Spalio 16-ąją dieną lietuviai išvykoje susitiks su Suomija. Rungtynėse jau galės žaisti vidurio gynėjas Rimvydas Sadauskas, bet mačą dėl geltonų kortelių praleis Eligijus Jankauskas.

„Neturime traumuotų žaidėjų ir neplanuojame didelių pasikeitimų. Norime vystyti jau paklotus žaidimo pamatus. Progresuojame ir žaidžiame vis geriau. Turime toliau būti agresyviems, pasitikintiems savimi ir toliau žaisti su tokiu atakuojančiu požiūriu, bet mes negalime prarasti koncentracijos paprastuose aspektuose, kaip kompaktiškumas ar gynyba vienas prieš vieną. Tai yra lengviausia futbolo dalis, susijusi su susitelkimu ir disciplina, todėl mūsų tikslas yra tai subalansuoti. Kai mes surasime tą balansą, tapsime efektyviais ir atnešime gerus rezultatus Lietuvos futbolui“, – teigė C.Falchas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.