Muštynės per futbolo šventę pagal N. Kesminą: įdirbis – atsikelti su skaudančia galva ir mėlyne

Slaptai vykęs Lietuvos futbolo sezono uždarymas gal ir būtų niekam neįdomus ir praleistas pro pirštus, jei jo dalyviai patys nenorėtų, kad jis taptų kuo skambesnis. Juk šalies futbolas jau dešimtmetį negali pasigirti rezultatais, tai įvairiausiais muštynių, nelegalių lažybų ar sutartų rungtynių skandalais – nors vežimu vežk.

N.Kesminas ir dar kartą pasijuokė iš nevykusio šalies futbolo įvaizdžio ir keliamų muštynių per šventes<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Kesminas ir dar kartą pasijuokė iš nevykusio šalies futbolo įvaizdžio ir keliamų muštynių per šventes<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Kesminas ir dar kartą pasijuokė iš nevykusio šalies futbolo įvaizdžio ir keliamų muštynių per šventes
N.Kesminas ir dar kartą pasijuokė iš nevykusio šalies futbolo įvaizdžio ir keliamų muštynių per šventes
N.Kesminas ir dar kartą pasijuokė iš nevykusio šalies futbolo įvaizdžio ir keliamų muštynių per šventes<br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Kesminas ir dar kartą pasijuokė iš nevykusio šalies futbolo įvaizdžio ir keliamų muštynių per šventes<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 9:51 PM

Ir ketvirtadienį Kėdainiuose vykęs Lietuvos futbolo federacijos surengta uždarymo šventė komandoms pratęsė tą nykią tradiciją.

Kas įvyko? Tiesiog susimušė prisigėrę dviejų komandų vadovai – pasižymėjo Kėdainių ir Gargždų futbolo vyrai. Net greitąją pagalbą teko kviesti, nes iš suknežintos vieno iš jų nosies, kaip iš Niagaros krioklio, šniokštė kraujas.

Nors žurnalistai į renginį nebuvo kviečiami, tačiau jie sužinojo apie tai ir parašė. Neliko nuošalyje ir futbolo ekspertas ir komentatorius Nerijus Kesminas.

„Lietuvos futbolo federacijos sezono uždarymo šventė Kėdainiuose nusisekė – buvo daug vyno ir muštynės, po kurių teko kviesti greitąją pagalbą. Normalu – vyrai yra vyrai.

Nieko tokio ir tai, kad kolega Marius Bagdonas kitą dieną ištraukė viską į dienos šviesą – žiniasklaida tiesiog dirba savo darbą.

Banalaus vakarėlio su nuspėjama pabaiga žavesys pažiro į visas puses, kai jį komentuoti ėmėsi LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. Jam liko gaila įdirbio, kuris padarytas rengiant šventę.

Įgnybkite man: įdirbis?! Apie ką visa tai? Ilgokai pamąsčius, susidėliojo taip: atsikeli ryte, skauda galvą – įdirbis. Jei ryte skauda galvą, po akimi – mėlynė, o dar ir žurnalistai skambinėja – įdirbis nuėjo šuniui ant uodegos, gaila.

Šioje vietoje būtų galima moralizuoti. Sakyti, kad futbolo bendruomenės vakarėliui skirti pinigai ir įdirbis galėjo būti nukreipti kitoms reikmėms – vaikų ar masiniam futbolui, trenerių mokymams.

Ne, nelogiška – daugumai futbolo bendruomenės narių prisibaubti už dyką visada buvo ne mažesnis gyvenimo prioritetas nei užauginti Lietuvai Ronaldo: šitą, beje, jie dar prieš keletą metų mums visai rimtais veidais žadėjo“, – rašė N.Kesminas.

Vos tik pradėjus aiškėti detalėms ir į viešumą iškilus muštynių faktui, dirbti suskubo ir gausi Lietuvos futbolo federacijos viešųjų ryšių arba komunikacijos komanda, kuri pabandė apraminti skandalą.

Po pietų žiniasklaidą pasiekė suderintas su LFF vadovais pranešimas, kuriame tikinama, kad ir vėl bus imamasi rimtų žingsnių gerinant šalies futbolo įvaizdį.

„Norime pabrėžti, kad toks chuliganiškas elgesys yra visiškai netoleruotinas bendruomeniškumą skatinančiame renginyje. Pasitikime policijos pareigūnais dėl tolimesnio įvykio tyrimo ir, kaip renginio organizatoriai, suteiksime visą įmanomą informaciją.

Savo ruožtu, artimiausiu metu priimsime atitinkamus sprendimus dėl šių asmenų dalyvavimo futbolo renginiuose“, – savo poziciją išdėstė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Tačiau tokie pasisakymai N.Kesminui pasirodė juokingi, juolab, kad kalba yra ne apie visą šalies futbolo ligą, o tik dviejų nusidėjėlių izoliaciją.

Jis pasiūlė savo sprendimą, kaip eliminuoti futbolo skandalus: „Čia reikia kažkaip kitaip. Pavyzdžiui, taip: mielas LFF komunikacijos skyriau, atimk iš savo generalinio sekretoriaus telefoną.

Arba bent jau blokuokite jame M.Bagdono ir dar kelių žurnalistų – patikėkite, jų, piktybinių, Marijos žemėje yra vos keli – skambučius.

Arba rinkitės šiuolaikiškesnį variantą: organizuokite koncertinį turą po Lietuvą su stand up‘ų programa, kurioje dalyvautų E.Stankevičius ir kiti LFF talentai – nesikuklinkite, turite juos dar bent kelis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.