N. Kesminas: „Psichinė negalia vis dėlto yra ištikusi ne mane, o lietuvišką futbolą“

Sporto žurnalistas ir futbolo ekspertas bei komentatorius Nerijus Kesminas aštriai kritikuoja Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentą Tomą Danilevičių dėl šalies nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio pasirinkimo kelių ir būdų.

Nerijus Kesminas aštriai kritikuoja LFF vadovą Tomą Danilevičių.<br> R.Danisevičiaus/J.Stacevičiaus nuotr.
Nerijus Kesminas aštriai kritikuoja LFF vadovą Tomą Danilevičių.<br> R.Danisevičiaus/J.Stacevičiaus nuotr.
 Tomas Danilevičius yra aršiai kritikuojamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Tomas Danilevičius yra aršiai kritikuojamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Nerijus Kesminas aštriai kritikuoja LFF vadovus.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Nerijus Kesminas aštriai kritikuoja LFF vadovus.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 13, 2019, 12:44 PM, atnaujinta Jan 13, 2019, 12:53 PM

N.Kesminas feisbuko savo paskyroje sekmadienį išliejo daug karčių žodžių LFF vadovams dėl jų pozicijos trenerio rinkimuose ir net pats pasisiūlė treniruoti rinktinę, nes blogiau jau vis tiek nebus.

Pateikiame N.Kesmino mintis.

„Pirmiausia mums reikia išsirinkti specialistą, o po to jau kalbėti apie tikslus ir strategijas. Tai buvo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Tomo Danilevičiaus žodis apie Lietuvos rinktinės trenerio pasirinkimą 2019 metais po Kristaus gimimo.

Dabar rimtai: ar aš – pusprotis, ar kažkam kitam su galva negerai? Sakykite atvirai. Jei tai mano problema, atsigulsiu į gydyklą, vilkėsiu ligoninės pižamą, stropiai gersiu man išrašytas piliules, būsiu dėkingas, jei aplankysite ir atnešite bananų beigi mandarinų.

Jei psichinė negalia vis dėlto yra ištikusi ne mane, o lietuvišką futbolą ar tuos, kurie vadina save lietuvišku futbolu, grįžtu prie kažkada ištėkšto pasiūlymo: už keturias. Pasirinkite mane.

Tikslai? Kaip anksčiau sakyta – ne mažiau už Edgarą Jankauską. Strategijos? Esu pasirengęs viskam. Nuo futbolo akademijos perkėlimo į Madagaskarą ar Grenlandiją iki makroflekso savo barzdoje – puikus, beje, variantas: jei Liuksemburgas tėkštų veidu į šaligatvį, amortizuočiausi, neturėtų skaudėti.

Gerai, isterijos priepuolis praėjo. Įkvėpiau, iškvėpiau, pulsas normalizavosi. Dabar dar rimčiau: LFF prezidento teiginys gali reikšti tik viena – mūsų futbolo vadovai nežino, ko nori iš rinktinės. Žinoti už juos būk tai teks mistiniam specialistui – Valdui Ivanauskui, Valdui Urbonui, dar kokiam kitam Valdui iš Lietuvos arba tūlam Voldemortui iš užsienio.

Jeigu jums nebaisu, jūs – drąsūs žmonės. Man baisu. Tikrai.

Nepanašu, kad Lietuvos futbolas žino, kur eina. Rieda – taip bus tiksliau. Jose Couceiro, kur tu? Kai buvai su mumis, FIFA reitinge užėmėme 37-ąją vietą, o T.Danilevičius, užuot kalbėjęs vėjus, mušė pergalingus įvarčius į tokių komandų, kaip Austrija, vartus. Geri buvo laikai. Norėtųsi kada nors sulaukti kažko panašaus, bet... panašu, kad Dievas gali ir nebeduoti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.