Kauno „Vytis“ vaikosi net dviejų trofėjų

Šalies salės futbolo A lygos čempiono vardą ginantis Kauno „Vytis“ sėkmingai saugo savo tvirtovę. Praėjusį savaitgalį kauniečiai nušlavė Mažeikių VIP komandą, o trečiadienį įveikė ir „Jonavos Vikingus“.

Mažeikių VIP futbolininkai (žali marškinėliai) Kauno „Vyčio“ komandai priešinosi tik pirmąjį kėlinį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mažeikių VIP futbolininkai (žali marškinėliai) Kauno „Vyčio“ komandai priešinosi tik pirmąjį kėlinį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2019, 10:34 PM

Dvikova su Mažeikių atstovais buvo paskutinės „Vyčio“ rungtynės reguliariajame sezone namų arenoje, o žiūrovai išvydo visiškai skirtingus du kėlinius. „Vytis“ pirmajame kėlinyje turėjo daug vargo su Mažeikių VIP ekipa, o paskelbus pertrauką rezultatas buvo lygus – 1:1.

Antrajame kėlinyje vaizdas visiškai pasikeitė. „Vyčio“ kapitonas Justinas Zagurskas per dvi minutes pelnė tris įvarčius, ir tai palaužė svečius. Kauniečiai juos nugalėjo 8:1.

Po dvikovos J.Zagurskas svarstė, kad po pirmojo mačo Mažeikiuose „Vyčio“ futbolininkai tikėjosi lengvesnės kovos, todėl pirmajame kėlinyje sunkiai sekėsi ieškoti kelių VIP ekipos vartų link.

Mažeikiškiai po pirmojo kėlinio pavargo, o tuo pasinaudojęs „Vytis“ atskleidė tikrąsias galimybes.

Antrąkart nepavyko laimėti

Trečiadienį vakare kauniečiai susigrūmė su ambicingaisiais sezono naujokais „Jonavos Vikingais“, kurie vieninteliai šiame čempionate yra nugalėję Kauno klubą.

Pastarieji, palaikomi sirgalių, pirmąjį kėlinį aktyviai priešinosi „Vyčiui“, tačiau po pertraukos neatsilaikė – pasipylė įvarčiai, ir pergalę 6:0 šventė kauniečiai.

„Vytis“ pirmauja čempionate ir likus trims turams iki reguliariojo čempionato pabaigos turi 36 taškus.

Antrąją vietą užima Gargždų „Pramogos-SC“ – ši komanda sužaidė vienomis rungtynėmis mažiau ir atsilieka šešiais taškais.

Kauniečiams turėtų labai nesisekti, kad užleistų pirmąją poziciją čempionate, o gargždiškiai turi skinti pergales. Abi pirmaujančios komandos susigrums vasario 24-ąją Gargžduose.

Liks keturios komandos

Šį sezoną „Betsafe“ salės futbolo A lygos čempionatas vyksta pagal naują formatą. Devynios komandos žais du ratus, po jų paaiškės keturios pajėgiausios ekipos, kurios pateks į atkrintamąsias varžybas.

Komandoms teks susigrumti dukart – išvykoje ir namų aikštėje, o tuomet bus skaičiuojamas bendras abiejų mačų rezultatas.

Tokį formatą nuspręsta pasirinkti siekiant padidinti intrigą, sukurti papildomą šventę žiūrovams, o tai dar labiau sužadins susidomėjimą salės futbolu.

Ankstesniuose sezonuose nugalėtoju tapdavo komanda, surinkusi daugiau taškų. Jei dvi ekipos jų iškovodavo vienodai, joms papildomai tekdavo susigrumti neutralioje aikštėje.

Suklysti negalima nė karto

„Vytis“ tęsia kovą ir dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) salės futbolo taurės. Ištraukus burtus paaiškėjo, kad vienoje pusfinalio poroje kausis Gargždų „Pramogos-SC“ ir Mažeikių VIP.

Vilniaus „Turbotransfers“ namuose susitiks su nugalėtojų titulą ginančiu Kauno „Vyčiu“.

LFF salės futbolo taurės pusfinalio etapo rungtynės turi būti sužaistos iki vasario 22 dienos. Finalo rungtynės vyks kovo 1-ąją Prienų sporto arenoje. Ketvirtfinalyje „Vyčio“ klubas 6:5 nugalėjo „Jonavos Vikingų“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.