A lygos kovos prasidėjo netikėtai: „Atlantas“ įveikė „Kauno Žalgirį“

Šeštadienį Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštėje įvyko 2019 metų Lietuvos futbolo A lygos sezono įžanga, kur atgimęs vietos „Atlantas“ priėmė kaip niekada ambicingą ir aukštus tikslus puoselėjantį „Kauno Žalgirį“ ir įveikė svečius rezultatu 2:0 (1:0).

 „Atlantas“ įveikė „Kauno Žalgirį“.<br> S.Petkaus nuotr.
 „Atlantas“ įveikė „Kauno Žalgirį“.<br> S.Petkaus nuotr.
„Atlantas“ iškovojo pergalę.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Atlantas“ iškovojo pergalę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 4:51 PM, atnaujinta Mar 3, 2019, 11:35 AM

Uostamiesčio ekipa turėjo aktyvių futbolininkų trejetą – Darvydą Šerną, Vytautą Lukšą ir Tadą Labuką (po keitimo), kurie kėlė problemų kauniečiams.

Įvarčius uostamiesčio atstovams pelnė Deividas Dobrecovas iš Latvijos (37-ąją) ir T.Labukas (90+4 min.).

Kauniečiams priklausė iniciatyva, jie dažniau atakavo, sukūrė daugiau pavojingų progų, du kartus po žalgiriečių smūgių kamuolys sudrebino varžovų vartų konstrukciją, bet įvarčio taip ir neįmušė.

Klaipėdiečiai į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius tris taškus.

Rungtynių eiga

„Atlantas“ aktyviais išpuoliais pradėjo rungtynes, bet pirmąją grėsmingą galimybę sukūrė svečiai. „Kauno Žalgirio“ brazilas Joao Figueiredo 11-ąją min. po individualaus prasiveržimo pataikė į virpstą.

Netrukus kauniečiai perėmė iniciatyvą, stumdami klaipėdiečius prie jų vartų. Pastarieji ieškojo galimybių greitoms atakoms, kurių metu aktyvumu pasižymėjo D.Šernas.

Kėlinio viduryje arti tikslo buvo „Kauno Žalgirio“ ukrainietis Jurijus Bušmanas, baudos smūgiu sudrebinęs varžovų vartų skersinį.

O vienas retesnių „Atlanto“ greitų išpuolių baigėsi įvarčių. 37-ąją min. D.Dobrecovas prasiveržė dešiniuoju kraštu ir tiksliai smūgiavo į Devido Mikeliono ginamus vartus – 1:0.

Po pertraukos atsitokėję „Kauno Žalgirio“ futbolininkai šviežiomis jėgomis ėmė atakuoti varžovų vartus, bet „Atlanto“ gynėjai rungtyniavo patikimai. Tuo metu į puolimą pabėgęs šeimininkų saugas V.Lukša galėjo padidinti skirtumą, vis tik smūgiavo greta virpsto.

Antrojo kėlinio viduryje aikštėje įsiplieskė emocijos, teisėjas per kelias minutes parodė net keturias geltonas kortelės.

Aistroms nurimus, „Kauno Žalgiris“ surengė varžovų vartų apgultį. Tačiau „Atlanto“ vartininkui Lukui Paukštei pavyko apginti savo tvirtovę.

O paskutinę pridėto laiko minutę „Atlanto“ futbolininkai įmušė ir antrąjį įvartį. Į greitą ataką pabėgęs D.Šernas atidavė perdavimą T.Labukui ir pastarasis smūgiavo tiksliai – 2:0.

Rezultatas:

Klaipėdos „Atlantas“ – „Kauno Žalgiris“ 2:0. Deividas Dobrecovas (37), Tadas Labukas (90+4).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.