Tituluotas Italijos „AC Milan“ klubas išbrauktas iš Europos lygos

„AC Milan“ nežais Europos lygos turnyre ateinantį sezoną. Italijos klubas oficialiai išbrauktas iš varžybų dėl finansinių taisyklių pažeidimų. Apie tai paskelbė Sporto arbitražo teismas (CAS).

„AC Milan“ klubas išbrauktas iš UEFA Europos lygos turnyro.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„AC Milan“ klubas išbrauktas iš UEFA Europos lygos turnyro.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-28 18:40, atnaujinta 2019-06-28 18:42

Prieš metus Milano klubui grėsė dvejų metų diskvalifikacija, bet tada CAS patenkino milaniečių skundą. Šią vasarą Italijos klubui taip nepasisekė.

„AC Milan“ nubaustas dėl to, kad nesilaikė garbingų finansinių taisyklių per du periodus – 2015-2017 metais ir 2016-2018 metais.

Klausimas, kiek nusivylęs yra Milano klubas šiuo sprendimu, nes jis pats bando keistis ir svarstė pasitraukti iš Europos lygos tam, kad susitvarkytų su klubo finansais.

Praėjusį sezoną „AC Milan“ komanda finišavo penkta Italijos lygoje ir liko be teisės žaisti UEFA Čempionų lygoje. Po sezono pasitraukė treneris Gennaro Gattuso, bet klubo vadovybėje pareigas gavo du buvę šios ekipos legendiniai žaidėjai Paolo Maldini ir Zvonimiras Bobanas.

„AC Milan“ yra laimėjęs Čempionų lygą septynis kartus, bet pastarąjį kartą joje žaidė 2014 metais, o vėliau į nebepatekdavo.

Išbraukus „AC Milan“ klubą iš Europos lygos, į šio, antrojo pagal pajėgumą žemyno turnyro, grupės varžybas pateks „AS Roma“ ekipa, kuri Italijos čempionate buvo šešta.

O „Torino“ klubas, finišavęs septintas, pateko į Europos lygos atrankos varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.