Europos futbolo čempionato atranka: kas jau aišku ir dar painu, tačiau tarp nevykėlių ir Lietuvos vardas

Šios savaitės pabaigoje ir kitos savaitės pradžioje Europos futbolo čempionato atrankos turnyre bus sužaistos dviejų paskutiniųjų turų rungtynės. Per aštuonis praėjusius turus kelialapius į baigiamąją dalį užsitikrino šešios rinktinės, o nuo ketvirtadienio iki antradienio paaiškės kitų keturiolikos kelialapių savininkai.

Lietuvos futbolo rinktinė nelaimėjo nė vieno mačo Europos atrankoje<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė nelaimėjo nė vieno mačo Europos atrankoje<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė nelaimėjo nė vieno mačo Europos atrankoje<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė nelaimėjo nė vieno mačo Europos atrankoje<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė nelaimėjo nė vieno mačo Europos atrankoje<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė nelaimėjo nė vieno mačo Europos atrankoje<br>T.Bauro nuotr.
Ukrainos futbolo rinktinė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos futbolo rinktinė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-11-14 09:30

Baigiamasis turnyras. 2020 metų Europos čempionatas vyks nuo birželio 12 d. iki liepos 12 d. net dvylikoje šalių. Turnyre pirmą kartą dalyvaus 24 komandos. Atrankos turnyro grupių varžybose, kurios baigsis lapkričio 19 d., komandos išsidalins 20 kelialapių. Keturi paskutinieji kelialapiai bus atiduoti atrankos atkrintamajame etape, kurio rungtynės bus žaidžiamos 2020 m. kovo 26-31 d.

Kelialapiai. Teisę žaisti Europos čempionate kol kas užsitikrino šešios komandos: Ukraina (B grupė), Ispanija (F grupė), Lenkija (G grupė), Belgija, Rusija (I grupė) ir Italija (J grupė).

Belgija ir Italija atrankos turnyre dar neprarado nė vieno taško. Šios dvi komandos iškovojo po 8 pergales. Pralaimėjimų taip pat nepatyrė Ukraina (6 pergales ir 1 lygiosios), Ispanija (6 pergalės ir 2 lygiosios) ir Danija (3 pergalės ir 3 lygiosios).

Laisvos vietos. Atrankos varžybos vyksta 10 grupių. Visose grupėse kovojama dėl dviejų kelialapių į baigiamąjį turnyrą, o I grupėje jau paaiškėjo abi stipriausios komandos.

Keturiose grupėse liko po vieną nežinomąjį. B grupėje dėl antrojo kelialapio kovoja Portugalija (11 taškų) ir Serbija (10), F grupėje – Švedija (15), Rumunija (14) ir Norvegija (11), G grupėje – Austrija (16), Šiaurės Makedonija, Slovėnija ir Izraelis (po 11), J grupėje – Suomija (15), Armėnija ir Bosnija ir Hercegovina (po 10).

Kitose penkiose grupėse tęsiasi kova dėl abiejų kelialapių. A grupėje dėl jų varžosi Anglija (15), Čekija (12) ir Kosovas (11), C grupėje – Nyderlandai, Vokietija (po 15) ir Šiaurės Airija (12), D grupėje – Danija, Airija (po 12) ir Šveicarija (11), E grupėje – Kroatija (14), Vengrija (12), Slovakija (10) ir Velsas (8), H grupėje – Turkija, Prancūzija (po 19) ir Islandija (15).

16 komandų, kurios gaus teisę kovoti dėl paskutiniųjų keturių kelialapių atrankos atkrintamajame etape, bus atrinktos atsižvelgiant į Europos Tautų lygoje pasiektus rezultatus.

Autsaideriai. Visas aritmetines galimybes patekti į Europos čempionatą jau prarado 14 komandų: Lietuva, Juodkalnija, Estija, Gibraltaras, Farerų Salos, Malta, Latvija, Albanija, Andora, Moldova, Kipras, Kazachstanas, San Marinas ir Lichtenšteinas.

Atrankos turnyre nė vieno taško kol kas neiškovojo Gibraltaras, Latvija ir San Marinas. Pergalių taip pat nepasiekė Lietuva, Estija, Azerbaidžanas (po 1 lygiąsias), Lichtenšteinas (2 lygiosios), Juodkalnija ir Bulgarija (po 3 lygiąsias).

San Marinas yra vienintelė nė vieno įvarčio neįmušusi komanda

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.