Futbolu garsėjančioje Argentinoje – sujudimas: moterų ekipoje debiutavo buvęs vyras

Pirmą kartą Argentinos profesionalaus futbolo istorijoje moterų klube žais vyras, pakeitęs lytį.

 Mara Gomez<br> instargam.com nuotr.
 Mara Gomez<br> instargam.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2020, 1:53 PM

23-ejų translytė Mara Gomez pirmadienį tapo pirmąja Argentinoje, kuri sužaidė rungtynes šalies aukščiausio diviziono čempionate.

Vyru gimusi M.Gomez nuo šių metų sausio yra pasirašiusi sutartį su aukščiausios lygos „Villa San Carlos“ ekipa pasirodė aikštėje tik gruodį, įrodžiusi, kad jos testosterono lygis organizme nėra aukščiau leistinos normos ir futbolininkė jau yra tikrai moteris.

„Villa San Carlos“ treneris į aikštę M.Gomez išleido ekipai pralaimint „Lanus“ klubui 1:7.

„Kai pradėjau sportuoti, futbolas man buvo labiau terapija ir negalėjau pagalvoti, kad įmanoma būtų svajoti apie galimybę žaisti aukščiausiame divizione“, – ESPN sakė buvęs M. Gomezas.

„Lanus“ komanda taip pat pagerbė M.Gomez po laimėtos dvikovos, įteikdama varžovei savo klubo marškinėlius, skirtus šiai progai paminėti.

Socialiniuose tinkluose „Lanus“ klubas pažymėjo: „Mes švenčiame kartu, nes tai milžiniškas žingsnis visų žmonių teisių išplėtimo kelyje. Sveikiname Marą Gomez“.

Po debiuto M.Gomez tikino, jog gavo begalę sveikinimo žinučių ir paskelbė socialiniuose tinkluose: „Tai nebuvo magija, tai nebuvo dovana. Ir tai nebuvo lengva.

Kova, kančios ir liūdesys – šie jausmai mane lydėjo. Norint pabėgti nuo praeities, teko įveikti daugybę kliūčių... Šiandien aš kvėpuoju, šiandien mano siela grįžta į mano kūną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.