Žalgirietis E. Gertmonas apie O. Dembele, šoką Prancūzijoje ir komandos draugus

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo vartų sargas Edvinas Gertmonas savo karjeros kelyje sutiko ne vieną futbolo žvaigždę, mėgsta pažaisti krepšinį, mėgsta žiūrėti kietą futbolą ir vietoje Čempionų lygos rinktųsi patekimą į Europos čempionatą.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo vartų sargas Edvinas Gertmonas  <br> E.Žaldario nuotr.
Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo vartų sargas Edvinas Gertmonas  <br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 4:31 PM

Prieš atvykdamas į Vilnių E. Gertmonas kelis metus Prancūzijoje atstovavo „Rennes“ klubui.

„Išvažiavau 18 metų iš Klaipėdos „Atlanto“, nematęs didelių klubų. Buvo didelis šokas. Ten apie nieką galvoti nereikia, tik apie treniruotes.

Buvo didelė nuostaba, kaip tavimi rūpinasi kaip žaidėju. Nėra kažko stebuklingo, bet viskas aukštesniame lygyje. Pradedant nuo stadiono ir baigiant paprasčiausiais dalykais. Ten jokių „palauk“ nėra – nesužaisi, atvažiuos tas, kas žais“, – prisiminė karjeros etapą elitiniame prancūzų divizione E. Gertmonas.

Reno komandoje jis matė ir būsimų žvaigždžių iškilimą, ir išbandė savo jėgas vartuose prieš ne vieną žinomą futbolininką.

„Kai atvažiavau į Prancūziją, buvo rūbinė jaunimui, tuo metu šalia sėdėjo Ousmanas Dembele (dabartinis „Barcelona“ žaidėjas – red. past.). Žaisdavome treniruotėse, visą sezoną išbuvome kartu. Tuo metu jis buvo tik atėjęs iš antros komandos prie pirmos.

Taip pat komandoje buvo Yoannas Gourcuffas, buvęs Prancūzijos rinktinės žaidėjas, dabar supertalentu Eduardo Camavinga, Kolumbijos rinktinės saugas Juanas Fernando Quintero, kuris pakankamai garsus Pietų Amerikoje“, – pasakojo E. Gertmonas.

„Žalgiris TV“ rubrikoje „Žalia Balta Pertrauka“ vartininkas atsakė į įvairius rimtus ir smagius klausimus apie tai kas labiausiai juokauja ir kas vėluoja komandoje, kurie geriau pritapę Vilniuje, apie savo mėgstamą futbolą, Prancūziją, taip pat sprendė įvairias dilemas ir atsakinėjo į viktorinos klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.